ECL-nyelvvizsga-lehetőség Dunaszerdahelyen

ÚJ SZÓ-FELHÍVÁS

Dunaszerdahely. ECL-nyelv-

vizsgára lesz lehetőség Dunaszerdahelyen februárban diákoknak és felnőtteknek.

Angol, német, szlovák és magyar nyelvből tehetnek alap-, közép- és felsőfokon nemzetközileg elismert ECL-nyelvvizsgát azok, akiknek továbbtanuláshoz, munkához szükségük van a nyelvi készségek igazolására hazánkban és külföldön. A nyelvvizsgát azok figyelmébe is ajánlják, akik magyarországi egyetemeken végezték vagy végzik tanulmányaikat, és szükségük van a diploma átvételéhez nyelvvizsgára, az ECL-nyelvvizsga erre is megfelelő.

Az ECL-nyelvvizsgát az európai uniós tagállamok által létrehozott konzorcium, a European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages dolgozta ki, minden országban ugyanazokat a teszteket oldják meg a vizsgázók. A vizsga felépítése alap-, közép- és felsőfokon is egyforma, csak a feladatok nehézségi foka különbözik. Az írásbelin megadott szempontok alapján két fogalmazást kell írni, utána szövegek alapján kell két feladatsort megoldani.

A 15-20 perces szóbelin a bemutatkozás után (ezt nem értékelik) először a két vizsgázó és a vizsgáztató beszélget egy megadott témáról, majd mindkét vizsgázónak egy-egy kép alapján kell egy témáról beszélnie. A „hallott szöveg értése” vizsgarészben két szöveget hallgatnak meg, ezek alapján kell egy-egy feladatsort kitölteni.

A legközelebbi vizsgaidőpontok B1-es és C1-es szinten február 6-án, B2-es szinten február 7-én lesznek. A nyelvvizsga iránt érdeklődők bővebb tájékoztatást a Szabó Gyula 21 Szakközépiskola titkárságán és elérhetőségein kaphatnak. (szcs)

Címkék 

Ajánló