Itt jártak az Igazgyöngy Alapítvány munkatársai

Párkány/Ipolyság. Az élményszerű vizuális nevelésről tartott előadást Ipolyságon és Párkányban L. Ritók Nóra, a magyarországi Igazgyöngy Alapítvány vezetője.

Újra az iskolapadban – a pedagógusok kipróbálták az új képzőművészeti technikákat(A szerző felvétele)
A szerző felvétele

GULYÁS ZSUZSANNA

Pedagógusként több éve foglalkozik mélyszegénységben, szegregátumokban élő gyerekek oktatásával és nevelésével. A Szlovákiai Magyar Pedagógusszövetség által szervezett továbbképzésen a pedagógusok és a nevelők új képzőművészeti technikákat, a gyermeki fantáziát fejlesztő módszereket ismerhettek meg.

„L. Ritók Nóra nem először tart továbbképzést Szlovákiában. Szakmai kapcsolatunk vele és az alapítvánnyal közel tízéves. A régiókból folyamatosan érkeztek a visszajelzések és kérések, hogy a pedagógusok szeretnék felfrissíteni az országos nyári egyetemen szerzett tudást, ahol L. Ritók Nóra harmincórás képzést tartott” – nyilatkozott Jókai Tibor, a pedagógusszövetség komáromi regionális központjának vezetője. A komáromi központhoz három járás (a Komáromi, az Érsekújvári, a Lévai) tartozik. „Az ipolysági és a párkányi továbbképzésre is 25 pedagógus jelentkezett. A foglalkozás jellegét tekintve ez a maximális létszám. A résztvevők a gyakorlatban is kipróbálhatták azokat a képzőművészeti technikákat, amelyeket az oktatásban és a délutáni foglalkozásokon is könnyen lehet alkalmazni” – mondta Jókai Tibor.

L. Ritók Nóra pedagógusként számtalan szakmai tanulmány, cikk és módszertani könyv szerzője. Pedagógiai és képzőművészeti tevékenységét több elismeréssel és díjjal jutalmazták. Az Igazgyöngy Alapítvány vezetőjeként szerzett tapasztalatairól internetes naplót vezet a Nyomor széle címmel.

Címkék 

Ajánló