A banda szinte ontja a slágereket, amelyek nem egy generáció kedvencei

Somorján koncertezik a Bikini

Új SZÓ-HÍR

Somorja. Az egyik legnagyobb múltú magyarországi rockzenekar, az idén harmincéves Bikini ad koncertet július 14-én a somorjai Pomlé parkerdő szabadtéri színpadán. Az eseményt szervező Authentica produkciós iroda fergeteges bulit ígér, amit – ismerve a banda lendületét – biztosra vehetünk.

A Bikinit valamikor a magyar rock ködbe vesző hőskorában, a nyolcvanas évek elején Németh Alajos basszusgitáros hívta életre. Frontembere a „nemzet csótánya” cím büszke viselője, az azóta rockikonná avanzsált Nagy Feró lett, aki Vedres József gitáros oldalán érkezett a bandába. Az ős-Bikini dobosa Németh Gábor, másik gitárosa Szűcs Antal Gábor volt; ebben a felállásban rögzítették első, Hova lett… című albumukat, majd egy évvel később a legendás XX. századi híradót. Nagy Feró helyébe 1985-ben a Rolls Frakcióból átigazoló D. Nagy Lajos énekes került, és a bandához csapódott Gallai Péter billentyűs is. A zenekar hangzása némileg lágyult, egyértelműen a dallamos rockzene felé ment el, aminek köszönhetően az elkövetkező évtizedekben sikerlemezek sorát adták ki. Ezt nem tudom másképp mondani, Mondd el, Ha volna még időm, Közeli helyeken, Temesvári vasárnap, A sötétebbik oldal, Izzik a tavaszi délután, A szabadság rabszolgái, A világ végén, Gyémánt, Nem lesz ennek jó vége, Álomból ébredve, Angyali üdvözlet és Őrzöm a lángot – megannyi lemezcím, amelyek dalai a mai napig több generáció kedvencei. A banda legutóbbi hanghordozója tavaly jelent meg Elmúlt illúziók címmel.

A somorjai koncerten D. Nagy Lajos és Németh Alajos mellett Lukács Peta (gitár), Bördén Szabolcs (billentyűs hangszerek), Mihalik Viktor (dob, ütőhangszerek) és Makovics Dénes (szaxofon) áll színpadra. (pr, la)

Címkék 

Ajánló