Sikeresen abszolválták a szakmai megmérettetést

A dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskola igazodva korunk munkaerőpiacának igényeihez emelt óraszámban oktatja az informatikai ismereteket.

Ez lehetőséget nyújt intézményünk minden tanulójának, hogy tanult szakmája mellett számítástechnikai ismereteket igazoló Európai Számítógép-használói (ECDL) jogosítványhoz is jusson.

Az elmúlt tíz esztendőben csaknem hatszáz végzős diákunk számára biztosítottuk az érettségi bizonyítvány mellett ennek a nemzetközi oklevélnek a megszerzését is.

Mindezt természetesen csak egy szakmailag felkészült, lelkes fiatal informatikus tanári gárda segítségével érhettük el, amelynek tagjai a tanítási órákon kívül szakkörökben is foglalkoznak a tanulókkal.

Diákjaink számára az ECDL-ismeretek azonkívül, hogy nemzetközileg elfogadott egységes követelményrendszer szerint kontrollálják az elsajátított tudást, szlovák szaknyelvi kompetenciákat is biztosítanak.

A fiatalok tehát szlovák nyelven is megtanulják az informatikai terminológiát, és a vizsgákat is szlovák nyelven teszik le.

Az ECDL elsősorban a számítógépes felhasználói ismereteket hivatott igazolni, mint az operációs rendszer kezelése, online kommunikáció, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, adatbázis-kezelés és prezentációk készítése.

Ezeknek a témaköröknek az ismerete elengedhetetlen az élet legtöbb területén az adminisztrációs munkák elvégzéséhez, így az informatikai szaktudás nélkülözhetetlen az ilyen jellegű munkakörök betöltéséhez.

Iskolánk, a dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskola egyebek mellett ilyen módon is segíti a diákokat, hogy munkát találjanak.

Magyarics Mónika

pedagógus

Címkék 

Ajánló