A tananyagot játékos formában dolgozzák fel, rejtvényekkel logikus gondolkodásra késztetik a diákokat

Bendegúz nyelvÉSZ-verseny

A komáromi Munka utcai alapiskola diákjai és pedagógusai méltóképpen ünneplik anyanyelvüket, ennek eredményeként kiemelkedő sikereket értek el a magyar nyelvi versenyeken, hiszen az oktató-nevelő munka során tudatos nyelvhasználatra ösztönzik a tanulókat.

Koncz Krisztina A díjátadás után Grétsy Lászlóval (A szerző felvétele)

KOCSIS PIROSKA

Nagyon kedvelt a tanulók körében a Bendegúz nyelvÉSZ-verseny, amelynek feladatsorai érdekesek, a nyelvtani tananyagot játékos formában dolgozzák fel, a nyelvi rejtvények logikus gondolkodásra késztetnek, az olvasottságról tanúskodnak az idegen és a régi szavak ismerői.

Idén nyolcadik alkalommal szervezték meg ezt a megmérettetést Szlovákiában. Évente mindössze 6 tanuló vesz részt a Kárpát-medencei döntőben. Nyolc év alatt a legtöbb tanuló – összesen 14 – a mi iskolánkból, a komáromi Munka utcai alapiskolából jutott el a szlovákiai magyar oktatási intézmények közül Szegedre, s mérhette össze tudását az évfolyam legjobbjaival. Koncz Krisztina 7. osztályos tanulónk kiváló bendegúzos. Idén már harmadszor vett részt a szegedi döntőn, ahol a népes mezőnyben a 8. helyen végzett.

Ugyancsak sikeres volt a Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen is. Az iskolai és a regionális fordulót megnyerte, így jutott be az országos döntőbe. Érsekújvárott második lett, így lehetőséget kapott a budapesti Kárpát-medencei megmérettetésen való részvételre, melyet az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerveznek. A tollbamondás és a feladatlap megírása után bizakodón vártuk az eredményhirdetést. S nem csalódtunk! A rendkívül szoros mezőnyben a maximális száz pontból mindössze öt hibát vétve a 9. helyen végzett. A határon túli versenyzők közül különdíjas lett, értékes könyvcsomag volt a jutalma. A versenyre elkísértek bennünket Krisztina szülei is, akik a helyszínen örülhettek lányuk sikerének.

Címkék 

Ajánló