Világi pályára lép

Két focicsapata is lehet Szerdahelynek

Dunaszerdahely. Hamarosan két futballklub is működhet Dunaszerdahelyen. Világi Oszkár nem tudott megegyezni az FK DAC 1904 Rt. jelenlegi tulajdonosaival, Khasayar Mohsenivel és Antal Barnabással az egyesület megvételéről, ezért a dunaszerdahelyi üzletember úgy döntött, elindul a saját útján, s egy másik klubot próbál meg feljuttatni a legfelsőbb osztályba. Elképzelhető, hogy megvásárolja egy másik csapat indulási jogát.

„Ha kétéves határidőt tűzünk ki, akkor a II. és a III. ligában is vannak olyan csapatok, amelyeket rendszeres munkával fel lehetne vinni az élvonalba ennyi idő alatt” – nyilatkozta lapunknak Világi.

Az üzletember elképzelései szerint ez a csapat a DAC-stadionban játszaná mérkőzéseit, ezt a városnak kell lehetővé tennie. Világi szerint ez valószínűleg megoldható, mivel az önkormányzat március végén felmondta a DAC többségi tulajdonosaival kötött szerződését (amely többek között 50 évre garantálta a stadionhasználati jogot).

Világi elmondta, a DAC jelenlegi vezetésével folytatott tárgyalásai az anyagiakon buktak meg. „Annyira más volt a két fél elképzelése a klub értékét illetően, hogy nem tudtunk megegyezni.” Az üzletember nem lát esélyt, hogy az álláspontok valaha is közeledjenek, de azt megjegyezte, ha a II. ligában nem lenne gazdája a klubnak, mindent megtesz azért, hogy fenntartsa. A DAC jelenleg az utolsó a Corgoň Ligában, lemaradása a bentmaradást jelentő helytől kilenc pont.

Világi Oszkárral készült interjúnkat a 28. oldalon olvashatják. (bt)

Címkék 

Ajánló