Hoppá

Megbírságoltak egy turistát Olaszországban, mert függőágyat feszített ki két fa közé

Egy osztrák turistát 300 euró bírsággal sújtottak Olaszországban, mert két fa közé kifeszített függőágyon aludt egy pínealigetben Trieszt tengerparti üdülőnegyedében. Velencében a Rialto hídtól nem messze az utcán főzött kávét egy kempingfőzőn egy német turista, ő és társa ezer eurós bíráságot kapott.
MTI

2019. július 19. 18:32

- Fotó: pixabay

Az 52 éves bécsi férfit azon a címen büntették meg Trisztben, hogy egy önkormányzati rendelet értelmében tilos "bármilyen tárgyat fára vagy faszerkezetre erősíteni" természetvédelmi okokból. 

A peches turistát a hét közepén kapta rajta a városi rendőrség egy éber őrjárata, amint a délutáni szieszta idején két mandulafenyő közé kifeszített függőágyon szundikált a Trieszt strandjára vezető út mentén, Barcola elővárosban.

A szokatlan büntetés híre hamar elterjedt a közösségi médiában, ahol olyan nagy felháborodást keltett a helyiek körében, hogy szombatra tiltakozó flashmobot hirdettek "Szabad függőágyakat!" címmel. 

A kommentelők rámutattak, hogy a környékbeliek előtt is ismeretlen a jogszabály, amelyre a járőrök hivatkoztak és túlzás volt a büntetés, elég lett volna egy figyelmeztetés.

Mások arra hívták fel a figyelmet, hogy a trieszti strand környékén távol sincs feltüntetve minden betartandó jogszabály, még kevésbé idegen nyelveken. 

Megint mások arra szólították fel a rendőröket, hogy komolyabb problémákkal foglalkozzanak.

A Velencében utcán kávét főző német turistákat a tetemes bírság mellett a városból is kiutasították - jelentette be pénteken az önkormányzat

 A két berlini férfit a helyi lakosok jelentették fel a rendőrségen azután, hogy leültek az utcán a Rialto híd közelében és meggyújtották kempingfőzőjüket. 

"Velencét tisztelni kell. Aki ellátogat a városba és nem viselkedik rendesen, azt megbírságoljuk és kiutasítjuk" - mondta Luigi Brugnaro polgármestere.

Egy osztrák férfit is kiutasítottak a héten Velencéből, mert részegen beleugrott a Canal Grandéba egy vaporetto megállóból. A rendőrök húzták ki a vízből, és 550 euró bírsággal sújtották.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés Kočnernek

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Száz fociév Szepsiben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?