Vélemény

Lekapcsolná a tévét?

Éppen marták fel az aszfaltot az úttestről, amikor Bandika és Ervin megláttak egy szimpatikus teraszt.
Veres István

2020. június 3. 08:35

koronavírus terasz sör
- TASR-felvétel

A helynek az volt az előnye, hogy öreg hársfák tartották az udvaron ülők fölé az árnyékot, de a szomszéd utcában magasodó templom hátsó traktusát islehetett látni. Bandika meg is jegyezte, hogy itt a hedonizmusszimbiózist alkot a vallásos áhítattal, hiszen megférnek egymás mellett kettecskén, mint Péter és Pál a naptárban. Ennél jobb hasonlatot nem talált? – förmedt rá hideg hangon Ervin.

Bandika beismerte, hogy nem, és nem isszokott sokáig keresgélni, ha hasonlatról van szó, hanem egyszerűen azt használja, amelyik éppen útba jön. Kijött a pincérnő és közölte velük, hogy fel kell vennie az adataikat. Egy új kormányrendelet ugyanis a közegészségügyi hatóságok munkáját megkönnyítendő azt is előírja, hogy a vendéglősök nyilvántartást vezessenek az asztalt foglaló vendégek nevével éstelefonszámával. Az adatokat járványügyi okokból kell rögzíteni arra az esetre, ha az alkalmazottak vagy a vendégek közül valakiről később bebizonyosodik, hogy koronavírussal fertőzött.

Bandika és Ervin meglepődtek, de nem annyira, mint amenynyire szomjasak voltak. Így hát bediktálták nevüket, meg hogy a Fogkefe utca 4-esszám alatt laknak. A pincérnő felkapta a fejét: Ez biztos? Ervin azonban elnézést kért, és közölte, hogy ő az 5-összám alatt lakik, tehát szomszédok. Hideg tonikot kértek, meg valamit hozzá. A pincérnő szabadkozott, hogy mivel kifogytak a raktárak, épp nincs tonik, Sprite jó lesz-e, meg valami hozzá… az van… természetesen. A fiúk bólintottak, hogy jöhet.

A felszolgáló felkapcsolta nekik a tévét is, mert látta rajtuk, hogy nem szeretik, de úgy volt vele, hogy hátha. Ha már van, meg vendég is, csak sugározzon. Épp egy hírcsatorna öntötte magából a híreket, Bandika és Ervin megtudták például, hogy az ellenzék a miniszterelnököt támadja, amiért kikerült róla egy fotó, amelyen az irodájában megbeszélést tart a minisztereivel, és közben dohányzik. Erre a miniszterelnök azt mondta, hogy lemondani ugyan nem fog, és elnézést kér, mert negyven éve dohányzik, valahogy majd megpróbál leszokni. Visszaért a pincérnő, de nem öntötte ki az italokat, mondta is, hogy feleslegesen nem fogdossa össze sem a palackot, sem a poharat. Bandika megköszönte, majd megkérdezte, kérdezhet-e valami indiszkrétet. Az attól függ, mennyire indiszkrét, felelte a pincérnő. Tessék mondani, hogy kerültünk mi Romániába? – hangzott a kérdés. A pincérnő elnevette magát, és annyit mondott, hogy ezt néha ő is megkérdezi magától. Olaszországbólszármazik ugyanis, Udine mellől, csak mivel a férje román, visszaköltöztek néhány éve, ő meg azóta pincérnő, mert tud valamit angolul. Ervin is kérdezni szeretett volna, és meg istette. Lekapcsolná a tévét? A pincérnő bólintott, és azt mondta: buona idea.

A szerző a Vasárnap munkatársa

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
traktor

Zöld gázolaj: már lehet jelentkezni a programba

Pénteken kánikula várható az ország nagy részén, vasárnap lehűlés jön

sport a tv-ben 2

A Real Madrid és Stájer Nagydíj a tévében

Tornalja

Egy felújítás jegyzőkönyvének tanulságai

Szepe

Remek tavaszi szezont produkált Szépe János és csapata az NB I-ben

bérlakás 2

Bérlakásokat építenének Ipolyságon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.