Vélemény

Lányok, van mit tanulni

Állítólag a férfiak önbizalma határtalan. Bár vannak kivételek. Állítólag. Én még nem találkoztam velük.
Lampl Zsuzsanna

2019. november 15. 10:00

ovoda
(Fotó: Pixabay)

Fiatal koromban riportot akartam írni arról, hogyan működik az apróhirdetéses ismerkedés. Az volt a terv, hogy egy barátnőm fog ismerkedni, én pedig egy közeli asztaltól figyelek, de mivel az első alkalomkor csak egy távolabbi asztal jutott és az egész akcióból szinte semmit nem láttam, hallottam, eldöntöttem, hogy majd én. Egy szlovák lapban hirdettem, az ismerős szerkesztő gyűjtötte össze a hirdetőirodájukba nekem érkező leveleket. Beismerem, hamis nevet adtam meg, s magamról csak annyit írtam, hogy egyetemet végeztem, dolgozom, és nincs időm másképp ismerkedni. Képet nem mellékeltem, de kértem. 
Nos, nagyon érdekes válaszok érkeztek. Többen írták, hogy biztosan nagyon ronda lehetek, ha főiskolai végzettséggel sem tudok férjet fogni. Mások meg azt, hogy biztosan beképzelt vagyok, azért nem kellek senkinek. Persze nekik se, csupán ki akarták fejezni a véleményüket, amelyből áradt az önbizalom. A képek? A legemlékezetesebb egy fess fiút ábrázolt. Vőlegényruhában, merthogy az esküvői képéről volt lazán letépve. Végül találomra kiválasztottam egy jelentkezőt és megegyeztünk, hogy találkozunk. Azt terveztem, rögtön az elején megmondom, hogy újságíró vagyok, és megkérem, vállalja az apróhirdetéses ismerkedésről szóló beszélgetést. 

Negyedórát szobroztam a kávéház előtt, mire bentről kijött egy férfi, aki egy cseppet sem hasonlított az elküldött fotóra, és nevetve mondta: „már húsz perce itt vagyok, láttam bentről, hogy te vagy az egyetlen, aki vár valakit, hát gondoltam, csakis engem, és jókat szórakoztam azon, hogy mennyire izgulsz, vajon eljövök-e”. Ezek után elment a kedvem a beszédtől, de bementem vele, mert éreztem, hogy ezt a tapasztalatot nem lehet elszalasztani. 

A nálam legalább 20 évvel idősebb, kissé ápolatlan férfi szólt, hogy rendeljek magamnak. De csak valami vizet. Aztán legalább tíz percig arról monologizált, hogy ő milyen okos, sikeres, egyszóval főnyeremény egy nőnek. Közben feltűnően odafordult az összes nőhöz, aki belépett, sőt kommentálta is, hogy jó pipik. Nekem annyit mondott, hogy több vizet ne rendeljek. Riport ide vagy oda, ekkor hagytam ott.

S a férfiönbizalom legújabb esete? Fellépés volt kicsi unokám óvodájában. A kislányok majd megszakadtak a dalolástól, a kisfiúk, unokámmal egyetemben úgy álltak ott szótlanul lecövekelve, mintha akkor pottyantak volna oda egy másik bolygóról. Utána az unokám megkérdezte tőlem, hogy miért voltam ott az ovikában. Hát meg akartam nézni, hogyan szerepelsz! 

Ezen kicsit elgondolkodott, majd büszkén megszólalt. És ugye, milyen jól szerepeltem?!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Marián Sehnal

Szabó gyerekkori barátja készíthette a gyilkos fegyvert

Focus-felmérés: A Smernek nincs hová erősödnie, a Híd az MKÖ előtt

Egy idős férfi életét mentették meg a nagymegyeri és bősi rendőrök

Egy idős férfi életét mentették meg a nagymegyeri és bősi rendőrök

Átadták Galántán a Csemadok-díjakat

Átadták Galántán a Csemadok-díjakat

Jumanji: A következő szint

Szórakoztató biztonsági játék a következő szinten

fakitermelés

Fakitermelés: sok a visszaélés

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.