Visszatér a kassai Tháliába a Leenane szépe

Leenane szépe
Kassa |

Az évad negyedik és egyben utolsó nagyszínpadi bemutatója izgalmas vállalkozásnak ígérkezik a kassai Tháliában: Martin McDonagh Leenane szépe című darabját nyolc évvel ezelőtt már bemutatta a társulat. A kegyetlen humorú darab most új koncepcióban jelenik meg a színpadon.
 

A darabot Bérczes László rendezi, aki sajátos stílusú, egyedi hangú alkotója a magyar színházi életnek. A szereposztás is különleges: az öregasszony, Meg szerepében a budapesti Nemzeti Színházból és számtalan magyar filmből ismert Szarvas József lép színpadra Kassán. Vendégművészként érkezik a produkcióba Varga Anikó (Maureen szerepében), akit a Thália nagy sikerű Portugáljában is láthatott a közönség, valamint Habodász István, aki már a februárban bemutatott Kálmán-operettben, A montmartre-i ibolyában is szerepelt. A teátrum állandó színészgárdájának képviseletében Ollé Erik kapott szerepet a drámában.
 

Kapcsolódó cikkünk

„A próbák előtt gyorsan kiszaladtam Dublinba, onnan tovább Nyugat-Írország szegényes kietlen falvaiba, Sligoba, Inishmore-ba, az Aran-szigetekre... és igen, Leenane-be is. Szóval azokra a helyekre, ahol a régi és az új ír drámák java része történik – mesélte a csütörtöki premier kapcsán Bérczes László a tegnapi sajtótájékoztatón. – Azt, hogy miért is vonzódom ehhez a világhoz, nem ez a gyorstalpaló kirándulás fejtette meg, még ha mindenütt benéztem is az éppen adódó ír kocsmákba.” Mint mondta, a darab hősei, mondhatni, átlagos emberek, de átlagon felüli ábrándokkal és vágyakkal. A történet a széleken, a periférián, világvégi, elhagyatott helyen játszódik, ott, ahol kévés a történés, de nagyon sok az álom. „A darab mondanivalóját a legendák balladai homályával, a mesélők ízes fantáziájával, a tragédiák drámaiságával, szélsőséggel és szeretettel meséljük el. Már ezelőtt is volt szerencsém Varga Anikóval és Ollé Erikkel, illetve Gadus Erika jelmez- és díszlettervezővel dolgozni, persze Szarvas Józsefhez is volt már szerencsém. A Leenane szépében újra velük dolgozhatok – és először Habodász Istvánnal. Izgatottan várom a régi-új találkozásokat” – tette hozzá a rendező.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?