Virágszótár nem csak szerelmeseknek

Nincs olyan ember, aki ne szeretné a virágot, és nincs olyan nő, aki ne örülne, ha virágot kap valakitől. A köztudatban meggyökeresedett, hogy csakis páratlan számú virágot szabad ajándékozni, mivel a páros szerencsétlenséget hoz. (Innen a beidegződés, hogy temetésre páros szálút illik vinni.

Nincs olyan ember, aki ne szeretné a virágot, és nincs olyan nő, aki ne örülne, ha virágot kap valakitől. A köztudatban meggyökeresedett, hogy csakis páratlan számú virágot szabad ajándékozni, mivel a páros szerencsétlenséget hoz. (Innen a beidegződés, hogy temetésre páros szálút illik vinni.) Ez a megközelítés megalapozatlan, nincs logikai magyarázata, a numerológia elveti ezt a nézetet.

A virág száma üzenetet közvetít annak, aki kapja, amiből az következik, hogy nem mindegy, hány szál rózsát nyújt át a szerelmes ifjú szíve választottjának és hányat a leendő anyósának.

Szerelemből ajándékozható egy szál virág, két szál virág... vagy sok szál virág. Hogy mit mond egy (vagy több) szál rózsa vagy szegfű, alább kiderül:

1 szál virág : Őszintén csodállak, de még nem ismerem igazi érzelmeidet, ezért mind a szavakkal, mind a virággal csínján bánok. Mindettől függetlenül fontos vagy a számomra, s szeretném, ha egyszeri és megismételhetetlen szerelem alakulna ki kettőnk között.

2 szál virág: Szerelmemet azzal nyilvánítom ki, hogy védelmeződ leszek. Boldoggá tennélek, ha te is úgy akarnád. Ha így lesz, minden esélyünk megvan rá, hogy meghitt családi fészket rakjunk, ahol csak mi ketten leszünk. Tudd meg, hogy gyengéd és szenvedélyes vagyok, de féltékeny is. Nem tűröm, hogy bárki közénk álljon.

3 szál virág: Irántad érzett szerelmem örömteli. Mellettem nem kell tartanod attól, hogy féltékenységi jeleneteket rendezek; jóságos, higgadt partnered leszek. Bízom benned és az erkölcsi normáidban. Minden helyzetben számíthatsz rám.

4 szál virág: Nem tűrhetem tovább ezt a helyzetet! Kikészít a szerelmi háromszög! Vagy engem választasz és enyém leszel, vagy kiszállok. Irántad érzett vonzalmam oly erős, hogy akár egy új forradalmat is kirobbantok érted.

5 szál virág: Mindent tudni akarok rólad, ismerni akarom az örömödet, a bánatodat, legféltettebb titkaidat is. Magamról is mindent elmesélek, feltárom előtted az életemet. Elhalmozlak ajándékokkal, csókokkal. Akkor is szeretlek, amikor haragban vagyunk.

6 szál virág: Ha örökre velem maradsz, gondoskodom róla, hogy semmiben sem szenvedj hiányt. Drága éttermekbe viszlek, elhalmozlak fényűző ajándékokkal, pazar kényelmes lakásunk lesz, neked csak az lesz a dolgod, hogy mindig ápolt, elegáns és mosolygós légy.

7 szál virág: Számomra rajtad kívül senki más nem létezik a világon! Te vagy az én legcsodálatosabb ideálom! Ébren is rólad álmodom, mindenütt csak téged látlak. Rabszolgád vagyok – egész életre.

8 szál virág: Javaslom, alkossunk erős, szilárd családot, otthonunk biztonságos bástya legyen, amely kiállja az élet minden viharát. Határtalanul szeretlek, bár nem mutatom ki érzelmeimet. A romantika felszínes dolog, én önfeláldozó családfő akarok lenni.

9 szál virág: Szenvedélyesen szeretlek, úgy izzok, mint egy felrobbanni készülő kazán. Nem szánhatok sok időt az udvarlásra, mert elemészt a tűz. Ne tiltakozz! Ellenállásod reménytelen, én harcolni fogok érted, és győzök. Még ma az enyém leszel, vagy nem látsz többé! A vetélytársam pedig ne kerüljön az utamba, mert nem állok jót magamért!

10 szál virág: Háziasszonyként látlak, szerető feleségként, aki ügyel a rendre és pompásan főz. Érted dolgozom. Sok gyereket akarok, akikről majd gondoskodom. Szerintem az a szerelem a legjobb, amely mindkét fél számára kijelöli a kötelességeket és az örömet.

11 szál virág: Megfontoltan szeretlek, de szenvedéllyel. Egész idő alatt figyellek, vágyom rád. Senkitől sem kapsz annyi gyengédséget, érzelmi és érzéki gyönyört, mint tőlem.

12 szál virág: Milyen csodálatos gyönyörködni benned, megérinteni a tested, és hosszan simogatni bársonyos bőrödet. Maga a csoda vagy! A legszívesebben felfalnálak, éjjel-nappal ringatnálak, csókolnálak. Te vagy az én egyetlen csillagom, csak az enyém vagy!

Fel kell azonban hívnunk a figyelmet, hogy virágot nemcsak a szerelmünknek ajándékozhatunk, hanem olyanoknak is, akiket tisztelünk, becsülünk, szeretünk. Virágot nyújtunk át különböző alkalmakkor, esetleg akkor is, ha valakinek szeretnénk köszönetünket kifejezni. Ilyen esetben legideálisabb a három szál. (kid)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?