Versmondók maratonja

Berényi Margit, az érsekújvári Csemadok irodalmi körének vezetője verszuhatagot indít el április 11-én, a költészet napján. Az érsekújvári Csemadok-székház nagytermébe várják a széles környék versmondóinak apraját-nagyját.
„Úgy tervezzük, hogy pénteken reggel kilenckor kezdünk – mondja Berényi Margit.

Berényi Margit: „Örülnék, ha sokan jelentkeznének” A szerző felvételeBerényi Margit, az érsekújvári Csemadok irodalmi körének vezetője verszuhatagot indít el április 11-én, a költészet napján. Az érsekújvári Csemadok-székház nagytermébe várják a széles környék versmondóinak apraját-nagyját.

„Úgy tervezzük, hogy pénteken reggel kilenckor kezdünk – mondja Berényi Margit. – Ebben az lesz a szép, hogy zsinórban mondjuk a verset. Az óvodásokkal kezdjük, majd az alapiskolások, középiskolások kerülnek sorra, végül a felnőtt versmondók mutatkoznak be. Az iskoláknak elküldtem az értesítést és a jelentkezési lapokat. Várom a visszajelzést, hogy előzetes kétórás időbesorolást készíthessek, hiszen felesleges, hogy mindenki reggel kilencre jöjjön, és várja, mikor kerül rá a sor. Közben, hogy a műsor ne legyen annyira monoton, hogy csak verseket mondunk, óránként, másfél óránként, ismert előadók megzenésített verseket adnak elő. Estefelé pedig egy budapesti művész önálló esttel lép fel. Hogy pontosan ki, arról még folynak a tárgyalások.”

Ahogy az irodalmi kör vezetője elmondta, annak örülne igazán, ha annyian jelentkeznének, hogy este tízig mondanánk a verset, de legalább kilencig. „Úgy tervezzük – mondta Berényi Margit –, hogy a felnőtt szavalók este, a budapesti művész önálló estje után kerülnének sorra. Mindenki a legkedvesebb versét mondhatja el, a kikötés csupán az, hogy ne olvassa, hanem fejből mondja, és ne legyen hosszabb négy percnél.” A szervezők bíznak abban, hogy kezdeményezésük kedvező fogadtatásra talál. Céljuk nemes: a versmondás, a költészet népszerűsítése. A maratoni versmondást első ízben rendezik meg, de a szervezők nem titkolt szándéka, hogy hagyományt teremtsenek.

„Azt hiszem, a költészet napját nem ünnepelhetnénk meg méltóbban, mint versmondással – vélekedik az irodalmi kör vezetője. – Azt szeretnénk, hogy olyan diákok és felnőttek is részt vegyenek ezen a rendezvényen, akik egyébként nem szavalnak, de éreznek valami vonzalmat a versek iránt, s ez jó alkalom arra, hogy a legkedvesebb versüket másoknak is elmondják. Jelentkezni március 21-ig lehet. Aki eljön az érsekújvári Csemadok-házba, azért jön el, mert szereti a verset. Bízom benne, hogy az érsekújváriak – és nemcsak ők – kíváncsiak lesznek a versmondó maratonra. (A jelentkezők az alábbi címen bővebb felvilágosítást kaphatnak: Berényi Margit, Nábrežná 18, 940 75 Nové Zámky tel.: 035 6410 748; 0903 368 285) (kop)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?