Tízéves a Red Bull Pilvaker

dd
Budapest |

A Pilvaker verskoncert egy igazi sikertörténet. Az ötlet 2012-ben született azzal a szándékkal, hogy a mai „szóforradalmárok” azaz a rapperek, slammerek, rockzenészek tisztelegjenek az 1848-as forradalom hősei előtt, és közelebb hozzák őket a fiatalokhoz.

Egyre nagyobb helyszíneket töltöttek meg az elmúlt tíz év alatt, több mint negyven magyar irodalmi klasszikust dolgoztak fel, amit a közönség 26 636 megvásárolt jeggyel és 56 milliós YouTube-nézettséggel hálált meg. Sokakat a Pilvaker rapperei és MC-i ösztönöztek a magyar irodalom felfedezésére. 2016-ban kortárs irodalmi szövegként a 8. osztályos tankönyvekbe is bekerült a Szavak című vers Lábas Viki, Fluor Tomi, Deego, Marsalkó Dávid, Wolfie és Fura Csé által átdolgozott verziója. Sokak playlistjén kitüntetett helyet kapott az Akarsz-e játszani, a Szeptember végén vagy a Föltámadott a tenger.

Az alkotócsapat idén március 15-én utoljára látható együtt a Papp László Budapest Sportarénában. Az előadás résztvevői: Papp Szabi, Járai Márk, Sub Bass Monster, Lábas Viki, Marsalkó Dávid, Fluor Tomi, Diaz, Szakács Gergő, Fura Csé, Dipa, Deego, Bom, Eckü, Szivák Zsolt, Meszi, Singh Viki, Delov Jávor és a Random Trip zenészei, valamint Kautzky Armand, Trokán Nóra, Pálmai Anna és Bánki Beni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?