Tizedik évfolyamához ért az Are You Free? fesztivál

<p>Dunaszerdahely. Holnap és holnapután várja az érdeklő-dőket Dunaszerdahelyen a szlovákiai zenei élet egyik legprogresszívebb eseménye, az Are You Free? zenei fesztivál &ndash; amely immár a tizedik évfolyamához érkezett.</p><p>A közönség két estén merülhet el a szabad, improvizatív jazzben és a rokon műfajokban&hellip;</p>

Dunaszerdahely. Holnap és holnapután várja az érdeklő-dőket Dunaszerdahelyen a szlovákiai zenei élet egyik legprogresszívebb eseménye, az Are You Free? zenei fesztivál – amely immár a tizedik évfolyamához érkezett.

A közönség két estén merülhet el a szabad, improvizatív jazzben és a rokon műfajokban. Holnap az Akusztikus est keretében 19 órakor kezdődik a szlovák PaCoRa trió koncertje a Vermes-villában, őket az osztrák radio.string.quartet követi. Csütörtökön a városi művelődési központ moziterme ad otthont a rendezvénynek, a 20 órakor kezdődő Free jazz esten fellép a magyarországi A.M.P. trió és az Egyesült Államokból érkező Dikeman, Parker, Drake trió.

Akusztikus est

A PaCoRa triót alkotó három tapasztalt, hazai zenész (Stanislav Palúch – hegedű, Marcel Comendant – cimbalom, Róbert Ragan – bőgő) 2004 óta dolgozik együtt. Zenéjük a jazz, valamint a szlovák és a moldáv folklór elemeiből épül fel, amihez a komolyzene adja a hátteret. Repertoárjuk saját szerzeményekből, valamint újrahangszerelt jazzstandardokból áll. A trió első CD-je 2005-ben jelent meg: Django Reinhardt stílusát idézte, gitár helyett cimbalommal, és az elismert angol zenei szaklap, a BBC Music Magazine figyelmét is felkeltette. Második CD-jüket Fugit Hora címmel 2012-ben adták ki, a szlovák és a moldáv folklórt tették témává finom jazz-érzéssel. A trió számos külföldi jazz- és világzenei fesztiválon szerepelt már, nem mellesleg pedig a zenéjük több filmben is hallható – így a szélesebb közönséghez is eljutott.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?