Tenki Réka a legígéretesebb fiatal sztárok között

Berlin. Európa tíz legígérete-sebb színésztehetsége között mutatkozhat be a nemzetközi filmszakmának Tenki Réka a jövő évi Berlinalén, miután a filmpromóciós szervezeteket tömörítő European Film Promotion beválasztotta a Shooting Stars programba.A legifjabb „filmcsillagokat” immár 21.

Berlin. Európa tíz legígérete-sebb színésztehetsége között mutatkozhat be a nemzetközi filmszakmának Tenki Réka a jövő évi Berlinalén, miután a filmpromóciós szervezeteket tömörítő European Film Promotion beválasztotta a Shooting Stars programba.

A legifjabb „filmcsillagokat” immár 21. alkalommal mutatja be a nagy presztízsű szakmai rendezvény a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál keretében. A tíz ifjú tehetséget az egyes országok filmes promócióra szakosodott szervezetei által jelölt színészek közül választotta ki az európai filmszakma prominens személyiségeiből álló Shooting Stars zsűri.

A debreceni születésű Tenki Réka 2008-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, először a Katona József Színház, majd a Nemzeti Színház, 2016 óta az Örkény Színház társulatának a tagja. Már 2009-ben elnyerte a Pécsi Országos Színházi Találkozón a legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat, a színikritikusok a legígéretesebb pályakezdő díjával jutalmazták, amelyet a Junior Prima díj és számos további rangos szakmai elismerés követett. A filmvásznon először Gigor Attila kultfilmjében, A nyomozóban tűnt fel, majd Orosz Dénes Poligamyjában, Szabó István Az ajtó című filmjében, Török Ferenc Isztambul és Pálfi György Szabadesés című alkotásában láthatta a közönség. Felejthetetlen pszichológusnőt alakított Enyedi Ildikó Aranymedve-díjas, Testről és lélekről című filmjében. Első mozifilmes főszerepében Gárdos Éva Budapest noir-feldolgozásában Gordon Zsigmond szerelmét, a vakmerő fotóriportert alakította. A „show-biznisz bibliájaként” számon tartott amerikai magazin, a Variety szerkesztősége év elején beválasztotta a Ten Europeans to Watch, azaz a tíz figyelemre méltó európai filmes közé.

Az 1998-ban életre hívott Shooting Stars keretében többek között Oroszlán Szonja, Ónodi Eszter, Gryllus Dorka, Hámori Gabriella, Nagy Zsolt, legutóbb (2009-ben) pedig Tóth Orsi kapott meghívást a rangos berlini rendezvényre. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?