Saját dalt adott ki a For You énekegyüttes

rrr

Az a capella, azaz hangszeres kíséret nélküli énekegyüttesek tájainkon főleg amiatt népszerűek, mert popslágereket, musicalbetétdalokat, karácsonyi dalokat dolgoznak át énekszólamokra. A saját dal ebben a műfajban ritka, mint a fehér holló. Egy ilyet prezentált most a For You.

Az egyre sikeresebb hazai a capella csapatnak van egy magyar nemzetiségű tagja is, Lantos Borbély Katalin személyében, akinek köszönhetően a For You repertoárjába néhány magyar dal bekerült. Ő írta (Jaro Ryzek zeneszerzővel közösen) azt a dalt, amely két napja debütált az együttes YouTube-csatornáján. Címe Stay In My Heart, és egyszerre szól a gyászról és a háláról. „Ha az ember elveszíti az édesapját, aki egész életében mellette állt, azt bizony nehéz megemésztenie. Szeretne még egy utolsó ajándékkal mindent megköszönni neki” – mondta Lantos Borbély Katalin, hozzátéve, hogy a dal nemcsak az ő édesapjának szól, hanem minden apának, „merthogy nagy szükség van rájuk... nélkülük nem teljes az élet”.

A szöveget szintén a Komáromban élő énekesnő írta, férjével közösen. Azért angol nyelven, mert az együttesnek már a szomszédos országokban is van rajongótábora, akik nem értenek szlovákul, sem magyarul. A természeti képekkel illusztrált szöveges videón hamarosan ott lesz a szöveg szlovák, illetve magyar fordítása is.

Talán egyetértenek velem, hogy akár popzenének is tekinthető, amit hallunk, mivel a legszebb popballadák dallamíveit idézi. Emellett viszont kiválóan alkalmas a capella éneklésre, azaz nincs hiányérzetünk a hangszerek „hanyagolása” miatt. Olyan (reménybeli) popsláger született tehát a For You pozsonyi stúdiójában, amelyet nem kellett átírni öt szólamra, mert már eleve így készült.

Ujszó videó
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?