Projektek testközelből

Hétfő óta hozzáférhető a régen várt uniós strukturális alapok első szelete. Ebből a köztulajdonban lévő oktatásügyi, szociális, egészségügyi és kulturális létesítmények újíthatók fel. A hároméves keret 2,2 milliárd korona és a pályázóknak mindössze 5 százalékos önrészt kell biztosítaniuk.

Ezek ismeretében kijelenthetjük, hogy a közszféra és a nonprofit szervezetek számára ez az első reális uniós pályázati lehetőség. A viszonylag magas támogatási keretnek köszönhetően nem kell attól tartani, hogy a kérvényezett összeg azonnal nagyságrenddel meghaladja a lehetőségeket. Ráadásul az elbírálási folyamat is sokkal áttekinthetőbb és ügyfélbarátabb lesz, mint eddig. A következőkben nézzük meg, miként is nézhet ki egy ilyen pályázás egy átlagos érdeklődő esetében. Az írásban egy fiktív település pályázatának menetét ismertetjük.

Előzmények

Kisvárosunk vezetői figyelmesen áttanulmányozták az interneten már egy éve hozzáférhető Nemzeti Fejlesztési Tervet, így tudták, hogy hamarosan pályázhatnak különféle városi létesítmények felújítására és modernizálására. Nagy szükségük van erre, hiszen két éve az állam átadta nekik a helyi iskolát, arra viszont nem kaptak választ, miből cseréljék le az utolsókat rúgó széntüzelésű kazánokat, a tönkrement ablakokat, javítsák meg a beázó tetőt vagy szigeteljék a falakat. ĺgy amikor hétfőn az interneten megjelentek a részletes anyagok, azonnal hozzáfogtak a pályázat előkészítéséhez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?