Nem csak a zenéről szólt az idei Glastonbury

ddd

Anglia legnagyobb, messze földön híres zenei fesztiválját két év kényszerszünet után először rendezték meg, nem akármilyen sztárfelhozatallal. A rendezvény azonban idén nem csupán a rockzenéről szólt, fontos üzenetek is elhangoztak a Londonhoz közeli Worthy farmon.

Szombaton például videóüzenetben jelentkezett be az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij a fesztivál résztvevőinek támogatását kérte az orosz invázió miatt, valamint hozzátette: nem hagyják, hogy Oroszország megállítsa őket.

„Ezért fordulok hozzátok támogatásért. Arra kérlek benneteket, hogy osszátok meg ezt a videót azokkal, akiknek a szabadságát támadás éri” – mondta az ukrán elnök. Zelenszkij arra is kérte a fesztiválozókat, hogy segítsenek az otthonukból menekülő ukránoknak, gyakoroljanak nyomást a politikusokra világszerte.

A másik meglepetésvendég Greta Thunberg volt. A 19 éves svéd környezetvédelmi aktivista a Euronews beszámolója szerint ezúttal is a klímaváltozás veszélyeiről szónokolt, arra figyelmeztetve a gondtalanul bulizó fiatalokat, hogy bolygónk teljes bioszférája öszeomlóban van. Greta Thunberg arra igyekezett buzdítani a fesztiválozókat, hogy ők is tegyenek valamit a Föld megmentéséért. „Még van időnk új utat választani, visszalépni a szakadék széléről. A remény keresése helyett teremtsétek meg ti magatok a reményt!” – mondta a fesztivál legnagyobb színpadán.

A zenei jellegű történesek közül mindenképp a 80 éves Paul McCartney koncertje volt a legfontosabb, aki új rekordot állított be: ő lett a Glastonbury Fesztivál történetének legidősebb headlinere. Bruce Springsteen és Dave Grohl is csatlakozott hozzá a színpadon néhány dal erejéig, mindketten emiatt repülték át az óceánt. Grohl, a Foo Fighters frontembere először lépett közönség elé zenésztársa, Taylor Hawkins márciusi hirtelen halála óta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?