A magyar metál újabb sikere

A magyar metál újabb sikere

Akárcsak februárban A Dalban, az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójában, pénteken este is metál diadalmaskodott a magyar zenei élet legizgalmasabb és legfontosabb versenyében, amely mostanra – kigyógyulva a gyermekbetegségeiből – a legjobb is lett. Ez a mustra, ahogy az alcíme is jelzi, nem tehetségeket kutat, hanem tehetségeket mutat. És piedesztálra emel.

 

A Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató versenyt 2014-ben indította a VOLT Produkció és a Petőfi rádió, azzal a céllal, hogy a résztvevők, a már népes rajongótábort szerzett, klubszinten ismert zenészek a korábbinál nagyobb reflektorfényt kapjanak. Meghívásos alapon működik, jelentkezést nem fogadnak el. Az első évben a Mary PopKids győzött. 2015-ben a szervezők elkövették azt a hibát, hogy az ismertebb és szárnypróbálgató résztvevők közé beválogatták a már akkor is az első vonalban lévő, a többieknél mérföldekkel előrébb járó Ocho Machót. Egyértelmű volt, hogy megnyeri az évadot. Tavalyelőtt a Bohemian Betyars végzett az első helyen – a zenekar képviselhette Magyarországot a 2017-es groningeni Eurosonic Festivalon, amely a feltörekvő, ígéretes karrier előtt álló zenészek első számú európai seregszemléje. A kizárólag magyarul éneklők helyett hatásosabb, ha angol nyelvű repertoárral (is) rendelkezők jutnak el oda, részben ezért tavaly a zsűri döntése alapján már nem a győztes Lóci játszik, hanem az egykori tinisztár, Zentai Márk együttese, a Mörk kapta meg ezt a lehetőséget.

Idén végre minden összejött. A mezőny a korábbiaknál is színesebb volt, a könnyűzene szinte minden szegmense képviseltette magát. „A verseny eddigi sikerét és szakmai elismertségét éppen az adja, hogy immáron ötödik éve azok a kollégák döntik el, hogy kiket hívjunk meg, akik nemcsak figyelemmel kísérik a koncertező zenekarokat, hanem ebben a közegben is élnek” – nyilatkozta Lobenwein Norbert, a Nagy-Szín-Pad! alapítója.

Puha József

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?