Magyar Athenas

Kassa. Csütörtökön 16 órakor nyílik a kassai Kelet-szlovákiai Galériában a Derkovits-ösztöndíjasok kiállítása. Az 1955-ben létrehozott képzőművészeti ösztöndíj a fiatal, még harmincötödik életévüket be nem töltött alkotóművészek támogatására jött létre, s pályázat útján nyerhető el.

Kassa. Csütörtökön 16 órakor nyílik a kassai Kelet-szlovákiai Galériában a Derkovits-ösztöndíjasok kiállítása. Az 1955-ben létrehozott képzőművészeti ösztöndíj a fiatal, még harmincötödik életévüket be nem töltött alkotóművészek támogatására jött létre, s pályázat útján nyerhető el. Március elején a budapesti Ernst Múzeumban volt látható a kiállítás, melyen minden alkotó olyan munkájával igyekszik szerepelni, amely markánsan fejezi ki művészetének lényegét. A kiállítás a kortárs magyar képzőművészet újabb törekvéseit, a pályakezdő fiatalok művészi kifejezési formáit mutatja be. A 30 képzőművész alkotásaiból rendezett kiállítás kurátora Szepes Hédi művészettörténész (Budapest). A kiállítás megtekinthető: 2003. május 4-ig.

Pozsony/Kassa. A régi magyar irodalomról szóló Magyar Athenas című sorozat márciusi vendége Békés Enikő a Magyar Tudományos Akadémia Irodalomtudományi Intézetéből (Budapest). A pozsonyi Komenský Egyetem magyar tanszékén csütörtökön 12.30-kor, a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Magyar Tanszékén pedig pénteken 11 órakor tartja előadását Corvin Mátyás ábrázolásai a fiziognómia tükrében címmel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?