Ma: Shakespeare-bemutató Komáromban

Ünnep van ma készülőben, ritka vendéget várunk Komáromba. Olyan vendéget, aki a Matesz/Jókai Színház ötven éve alatt mindössze hatszor jár itt, 1963-ban (A makrancos hölgy), 1968-ban (Romeo és Júlia), 1975-ben (Othello), 1977-ben (A windsori víg nők), 1986-ban (Coriolanus) és 1995-ben (Vízkereszt). Ez bizony nem sok.

Ünnep van ma készülőben, ritka vendéget várunk Komáromba. Olyan vendéget, aki a Matesz/Jókai Színház ötven éve alatt mindössze hatszor jár itt, 1963-ban (A makrancos hölgy), 1968-ban (Romeo és Júlia), 1975-ben (Othello), 1977-ben (A windsori víg nők), 1986-ban (Coriolanus) és 1995-ben (Vízkereszt). Ez bizony nem sok. Ma este újra eljön közénk a stratfordi úr, egyik legnépszerűbb vígjátékával, a Szentivánéji álommal. A művelt világ minden nyelvére lefordított, könyvtárnyi szakirodalommal megtisztelt, 439 éves szerzőre emlékezik összeállításunk, hogy a hétfői számban aztán teljes egészében az előadásra koncentrálhassunk.

A könyvtárnyi szakirodalom persze számtalan kétséget, termékeny ellentétet is jelez, a Shakespeare-filológia napjainkban is tele van nyitott kérdésekkel. Ezért mikor bevezetőnkben olvasóink jóindulatába ajánljuk összeállításunkat, arra kérjük, jó pár mondathoz gondolja hozzá: talán, lehet, elképzelhető?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?