Komáromban ért véget

A tizennegyedik győri Fényírók Fesztiváljának részeként közép-európai jazz- és ethno zenei találkozót is rendeztek. A Mediawave első estéjén nagy sikerrel lépett fel a Rómer Ház klubjában az egyetlen, Szlovákiából érkezett együttes, a pozsonyi Bobos & The Frozen Dozen.

A tizennegyedik győri Fényírók Fesztiváljának részeként közép-európai jazz- és ethno zenei találkozót is rendeztek. A Mediawave első estéjén nagy sikerrel lépett fel a Rómer Ház klubjában az egyetlen, Szlovákiából érkezett együttes, a pozsonyi Bobos & The Frozen Dozen. A míves bluest játszó együttesben Erich „Bobos” Procházka szájharmonikán játszik, Dusan Strapec és Lengyel István gitáron, Juraj Višinsky pedig ütőhangszereken. A zenekar névadóját, a Somorjáról származó szájharmonikást Közép-Európa egyik legtehetségesebb zenészeként tartják számon.

Múlt szombaton délután zenei csemegének számított a Passió című amerikai filmben világhíressé vált román színésznő, Maja Morgenstern „Rubayyat” Omar verseire épülő előadása.

A fesztivál két nagy öregje, a Misha Mengelberg és a Han Bennink Duo. A nagyközönség számára itt kevésbé ismertek, viszont a fellépő zenészek az improvizatív jazz nagymestereinek tekintik őket.

Május 1-jén a Mediawave Győrből áttette székhelyét Komáromba, ahol este a nagyszínpadon Európa egyik legjelentősebb és legnépszerűbb jazz és drum n’bass csapata, az Erik Truffaz Ladyland Qartet játszott.

Magyarországot nemzetközi kulturális rendezvénysorozatként a Fényírók Fesztiválja vezette be jelképesen az Európai Unióba. A szervezők kezdetektől képviselt legfontosabb célkitűzése – nevezetesen, hogy megszüntessék a földrajzi-alkotói elszigeteltséget – az idei Mediawave zárónapján látványosan teljesült.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?