Készítsünk magasságmérőt a szobánkba!

Köztudott dolog, hogy a gyerekek egyik fő álma az, hogy jó hamar, minél magasabbra nőjenek. Ahhoz viszont, hogy ezt ellenőrizni is tudják, nem árt, ha van a szobájukban egy mérce, amivel naponta nyomon követhetik a fejlődést.

Köztudott dolog, hogy a gyerekek egyik fő álma az, hogy jó hamar, minél magasabbra nőjenek. Ahhoz viszont, hogy ezt ellenőrizni is tudják, nem árt, ha van a szobájukban egy mérce, amivel naponta nyomon követhetik a fejlődést. Akinek pedig még nincs ilyen otthon, legfőbb ideje, hogy gyorsan készítsen egyet!

Gyerekek, nem kell megijedni, nem annyira nehéz a feladat, de nem is a legkönnyebb. Itt láthattok egy ötletet, azt is elkészíthetitek, de ha más formát szeretnétek adni a mércéteknek és elég ügyesek is vagytok hozzá, akkor alkothattok kedvetekre. Most egy kígyócskát fogunk alapul venni. Nézzük, mire lesz szükség a szobamércéhez!

150x60 cm-es kartonlap (ha nincs ilyen magas lapod, szépen kettőt is összeragaszthatsz)

olló

ragasztó

színes filc

vonalzó

festék, tempera vagy filctoll az apró minták feltüntetéséhez

A képen látható módon próbáld meg lerajzolni a mércét és a rátekeredett kígyót. Jól kivehetően rajzold meg a körvonalakat, hogy könnyen ki tudd vágni. A legjobb, ha olyan színű kartont választasz, amilyennek magát a mérőszalagrészt szeretnéd, mert a kígyó színét úgy is tudjuk majd változtatni. Ha eddig elkészültél, akkor filc anyagból (olyan színűből, amilyet szeretnél) vágd ki a kígyó látható részeit, és ragaszd rá a kartonlapra. Ha ezt megtetted, akkor rajzold be vonalzóval a mérce közepét, és jelöld be rajta a centimétereket. Ahol a kígyó teste takarná a számokat, ott nyugodtan írj rá a kígyóra, esetleg anynyi módosítással, hogy a kígyó testéhez hasonló színt válassz, csak más árnyalatot, hogy láthatóak legyenek a számok. Ezután vastagabb filctollal rajzold be a kígyó testén levő mintázatot, a szemet és egyéb apróságokat, s tulajdonképpen készen is van a mű.

Ha nem szereted a kígyót még ilyen formában sem, akkor választhatsz más állatot is, csupán azzal kell számolnod, hogy talán nehezebb feladat lesz megrajzolni. De ha elég jó a kézügyességed, akkor semmi gond.

Nem maradt más hátra, mint felhelyezni a mércét a falra. Figyelj arra nagyon, hogy a kartonlap alja pontosan a padlóhoz illeszkedjék, ne kerüljön magasabbra, mert akkor nem lesz pontos a mérés. Ha a falatok például gipszkartonból van, akkor kis rajzszögekkel is felerősítheted néhány ponton a mércét, ha viszont annál sokkal keményebb, akkor pici kis szögekkel kell odatűznöd. Ebben a részében a folyamatnak legjobb, ha megkéred apát vagy valaki mást a családból, mert nem lenne jó, ha ráütnél a kezedre.

Ha tetszik, ajánlhatod a barátaidnak is az ötletet, így együttesen figyelhetitek, hogy ki milyen gyorsan halad a növekedésben. Jó munkát! (sulinet)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?