Júniusban jelenik meg Chuck Berry utolsó stúdióalbuma

St. Louis |

<p>Június 16-án jelenik meg a múlt szombaton elhunyt Chuck Berry utolsó stúdióalbuma - jelentette be a Dualtone lemezkiadó honlapján és a Twitteren szerdán.</p>

A 90 évesen meghalt zenész tavaly októberben, születésnapján jelentette be, hogy új stúdiólemez kiadására készül. A CHUCK című lemez Berry első stúdióalbuma az 1979-es Rock It óta.

A Dualtone Records szerint a korongon szereplő tíz új szerzemény közül nyolcat Berry írt, aki 2014-ig dolgozott az albumon. A lemezkiadó szerint a zenész később maga felügyelte az album munkálatait, amelybe a családtagjait és barátait is bevonta. 

Berry gyerekei és unokája mellett Nathaniel Rateliff és a Rage Against the Machine-es Tom Morello is közreműködött az új anyag elkészítésében.

A korongon szereplő Lady B. Goode című számot egyik legnagyobb slágere, a Johnny B. Goode spirituális folytatásának szánta a zenész.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"269757","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

A jellegzetes gitárintró Grammy-életműdíjas kitalálóját otthonában érte a halál március 18-án. Az amerikai gitáros-énekes legismertebb slágerei közé tartozott a Roll Over Beethoven és a Sweet Little Sixteen. Zenéje több műfaj sztárjaira is hatással volt, sokak mellett a Beatles, a Rolling Stones és Elvis Presley is feldolgozta néhány dalát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?