Jön az új AC/DC-album

sss
Melbourne |

Egy ausztrál rádiós műsorvezető kürtölte világgá a hírt, mely szerint februárban vagy márciusban új albumot jelentet meg az AC/DC, sőt novemberben turnéra indulnak Ausztráliában. 

A legendás rockcsapatot egymás után érték a tragédiák az utóbbi években. 2016-ban félbe kellett szakítaniuk amerikai turnéjukat, mert Brian Johnson énekest orvosai figyelmeztették, hogy elveszítheti a hallását, ha folytatja a koncertkörutat a a világ állítólag leghangosabb bandájával. (Később Axl Rose ugrott be a helyére, ez a bizarr felállás Európába is eljutott, és a vártnál sokkal zajosabb sikert aratott). 
A következő év novemberében 64 évesen elhunyt a zenekar gitárosa, Malcolm Young, aki demenciában szenvedett, 2014-ben visszavonult, és már nem tudott részt venni az eddigi utolsó, Rock Or Bust című album felvételében, unokatestvére, Stevie Young ritmusgitáros ugrott be helyette. A zenekar kiadója ehhez képest nemrég azt közölte, hogy Malcolm Young gitárjátéka a készülő új lemez valamennyi dalában hallható lesz, mivel felhasználják az utána maradt felvételeket. 
A bennfentes ausztrál rádiós, Eddie McGuire azt is tudni véli, hogy az album legkésőbb márciusban kijön, sőt az AC/DC novemberben ausztráliai turnéra indul, méghozzá Brian Johnsonnal az élén, akinek olyan speciális hallókészüléket fejlesztettek ki, amely nem károsítja a dobhártyáját a koncerteken. 
 Régóta rebesgetik, hogy visszavették a csapatba Phil Rudd dobost, aki 2015-ben kényszerült távozni, miután nyolc hónapos házi őrizetre ítélte a bíróság  kábítószer-birtoklás miatt, illetve amiatt, hogy halálosan megfenyegette egyik alkalmazottját. Annyi bizonyos, hogy Rudd és Johnson tavaly együtt voltak Vancouverben, abban a városban, ahol az elmúlt húsz évben valamennyi AC/DC-albumot felvették. Egy másik forrás viszont úgy tudja, továbbra is Chris Slade a csapat dobosa, legalábbis a turnén ő fog játszani. Hivatalos nyilatkozat még nincs, de a világméretű felhajtást látva nyilván hamarosan lesz. Az új lemezt mindenesetre már 2018 óta ígérgetik. 
A Young-testvérek, Malcolm és Angus által 1973-ban alapított AC/DC több mint 200 millió lemezt adott el. 2003-ban bekerült Rock Dicsőségcsarnokába (Rock and Roll Hall of Fame), Melbourne-ben utcát is neveztek el róluk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?