Jön a második Free Noise Music Festival

dd
Somorja |

Két és fél év kényszerszünet után októberben újra megrendezik Somorján a Free Noise Music Festivalt. A szervezők ebben az évben a feltörekvő hazai magyar zenekarokat szeretnék bemutatni a közönségnek.

Az eseménynek a Somorjai Városi Művelődési Ház nagyterme ad otthont október 8-án 17 órától, a belépés ismét ingyenes lesz.

A hosszúnak ígérkező est folyamán több érdekes formáció is színpadra lép. A szervezők egy kezdő zenekarnak is esélyt szeretnének adni, így a fesztivál nyitányaként a 2019-ben alakult komáromi Entrópia hallható. Még középiskolásként kezdtek együtt játszani, stílusuk a heavy metal, de ez nem akadályozza őket abban, hogy akár Faludy-verset is megzenésítsenek.

Utánuk következik a dunaszerdahelyi Anima zenekar, amelynek tagjait sokaknak talán nem is kell bemutatni, hisz a hazai zenekedvelők jól ismerhetik a Bíró testvéreket, Mátét és Dávidot, akik nem mellesleg a dunaszerdahelyi Rockfeszt lelkes szervezői is.

Az alternatív rock vonalat képviselő bősi/somorjai supergroup, a Gomoly Csiba Csibusz Gábor vezetésével működik, aki egyben a Free Noise fesztivál egyik szervezője. A zenekar idén tervezi kiadni újabb kislemezét, amelyről több számot is be fognak mutatni.

Az est további fellépője a stoner rock műfajt képviselő The Butchers Somorjáról, akik itt fogják megünnepelni a zenekar fennállásának 10. évfordulóját. A régebbi szerzemények mellett a The Butchers bemutatja majd pár új dalát is.

Az estet a csallóközcsütörtöki Phoenix RT zárja. Ez a szimpatikus rockzenekar az utóbbi években komoly rajongótáborra tett szert, és szép sikereket ért el. Megfordultak már minden klubban és nagyobb fesztiválon Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban és Ausztriában is. Olyan népszerű magyarországi zenekarokkal turnéztak együtt, mint a Tankcsapda, a Road, a Depresszió, a Kowalsky meg a Vega, a Junkies vagy az Alvin és a Mókusok, emellett két alkalommal is részt vettek A Dal című tévés zenei vetélkedőn.

A 2019-ben rajtolt Free Noise Music Festival egy igazi alulról jövő kezdeményezés, amely Somorja város vezetésének anyagi támogatásával kerül megrendezésre. Megkockáztatjuk, hogy ennek a befektetésnek van értelme, a hazai magyar amatőr zenekarok fellépési lehetőségei ugyanis igen korlátozottak, és a helyzet évről évre romlik. Egyre kevesebb klub alkalmas arra, hogy élő koncerteknek adjon helyet, a fellépők pedig általában saját zsebből fizetnek a helyi technikus szolgálataiért, és a bevételből kapnak százalékot.

A koncepció némiképp változott, mivel a fesztivál eredetileg showcase jellegű volt, vagyis a zenekarok gyors egymásutánban váltakoztak a színpadon, és 20 perc tiszta játékidőt kapnak – a szakemberek ennyiből már meg tudták állapítani, mennyire izgalmas, piacképes a produkció. Idén azonban mindenki teljes koncertprogramot mutathat be, hiszen egy kivétellel már ismertebb fellépőkről van szó.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?