Idősebb sztárok ragyogása Velencében

Velence. Az idős sztárok ragyognak a legfényesebben Velencében: Jane Fonda és Robert Redford pénteken életműdíjat kapott a 74.

Velence. Az idős sztárok ragyognak a legfényesebben Velencében: Jane Fonda és Robert Redford pénteken életműdíjat kapott a 74. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol Our Souls at Night című, versenyen kívül bemutatott új filmjükkel újra elbűvölték a közönséget.

A két sztár több mint ötven éve állt először együtt a kamera előtt a Mezítláb a parkban című romantikus vígjátékban, most pedig a Netflix számára forgatott érett kori románcban játszottak özvegy szomszédokat, akik egymásra találnak. A Lídó közönségének reakciójából ítélve évtizedekkel ezelőtti vonzerejük semmit sem vesztett.

Fonda elmondta: nagyon tetszik neki, hogy ez a két film keretezi pályafutásukat. „A Mezítláb a parkban című filmben friss házasokat alakítottunk, ezúttal pedig idős szerelmeseket, és az időskori szex is megjelenik” – idézte fel a 79 éves színésznő hozzátéve, hogy szerinte a rendező, Ritesh Batra kissé korán vágta el a szerelmi jelenetet.

A 81 éves Redfordnak és Fondának pénteken életművük elismeréseként adták át az Arany Oroszlán díjat. Az Our Souls at Night című film, amelyet Redford producerként is jegyez, Kent Haruf regénye nyomán készült. Mint a színész-rendező elmondta: részben azért vállalta ezt a filmet, mert úgy véli, hogy a filmipar főleg a fiatalokra koncentrál, és nem születik elég film az idősebb közönség számára.

A két legendás színész arról is beszélt Velencében, hogy nagyon izgatottak voltak a közös munka miatt. „Még egy filmet akartam vele csinálni, mielőtt meghalok” – mondta Redford. „Mulatságos volt őt megcsókolni húszévesen, és aztán újra csaknem 80 esztendősen” – fűzte hozzá Fonda.

Az A-kategóriás nagy múltú mustrán, amely szeptember 9-ig tart, számos további idősebb sztár is feltűnik majd a Lídó vörös szőnyegén, köztük Judi Dench, Helen Mirren, Donald Sutherland és Michael Caine.

A szemle egyébként a Downsizing című szatíra díszvetítésével és a főszereplők közül Matt Damon és Kristen Wiig, valamint a rendező, Alexander Payne vörös szőnyeges felvonulásával nyílt meg szerda este.

A forgatókönyvíróként kétszeres Oscar-díjas Payne legújabb műve egy olyan jövőben játszódik, amelyben az emberek lekicsinyíthetik magukat, hogy ezáltal csökkentsék a környezeti problémákat. További előnye a miniatürizált életformának, hogy jóval olcsóbb és nagyobb jómódot tesz lehetővé.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?