Hívogat az óvoda...

A párkányi Szent Imre Egyházi Óvoda – mint járásunk első jogalanyi óvodája – kollektívájának nevében büszkén mondhatom, hogy az elmúlt évek során igazi gyermekparadicsommá nőttük ki magunkat. Nálunk a kicsiket otthonos környezet fogadja, megkönnyítve számukra a beilleszkedést.

A párkányi Szent Imre Egyházi Óvoda – mint járásunk első jogalanyi óvodája – kollektívájának nevében büszkén mondhatom, hogy az elmúlt évek során igazi gyermekparadicsommá nőttük ki magunkat. Nálunk a kicsiket otthonos környezet fogadja, megkönnyítve számukra a beilleszkedést. Főként külföldi segítséggel sikerült felszerelni óvodánkat a legkorszerűbb technikával, a legmodernebb berendezéssel és játékokkal. Itt valóban minden mesés és magával ragadó. A berendezésen túl a tevékenységek megszervezéséig minden a gyermek érdekében történik, itt övék a főszerep. Évente hét-nyolc mesejátékot gyakorolunk be önmagunk és vendégeink örömére. Főleg a népmeséket részesítjük előnyben, magunk készítve el a színpadi változatot, fejlesztve ezáltal is gyermekeink szókincsét, fantáziáját, önmegvalósító készségét. Feladatunknak tekintjük az anyanyelv, a népköltészet, a néphagyományok ápolását. Hiszszük, hogy a népmesék egyszerű, tiszta nyelvezete az, amely leginkább képes közel férkőzni a gyermeki lélekhez. Éppen ezért mindent, amit csinálunk, mesésen tesszük, így szinte észrevétlenül tanulunk, barangolunk a környező világ nyújtotta ismeretek, a számok, a zene birodalmában. Óvodánk életének mozgatórugója a szeretet és a családiasság. Vegyes korcsoport lévén úgy élünk, játszunk, dolgozunk itt együtt, mint egy nagy család, sokat nevetünk, olykor persze sírunk is, ám mindenekelőtt megtanuljuk tisztelni a másikat. Mert hisszük, hogy a szeretetet és a tiszteletet is meg lehet tanulni. Sőt kell, ha azt akarjuk, hogy gyermekeinkből igaz lelkű emberek váljanak, akik nemcsak elfogadni, hanem megelőlegezni is tudják a szeretetet, akik oda tudnak figyelni mások problémáira is. Erre pedig már pici gyermekkortól kell készülni.

Óvodánk szorosan együttműködik a családokkal, számos közös rendezvényünk van az év folyamán. Nagy gondot fordítunk az egészséges életmódra, saját konyhakertünkből friss zöldséggel gazdagítjuk gyermekeink étrendjét. A játszás mellett arra is megtanítjuk a kicsiket, hogy nekik is vannak feladataik, melyeket el kell végezniük. Erre szolgálnak a reggeli munkasarkak. Nem félünk ollót adni már a 2,5 évesek kezébe sem, természetesen gondos odafigyelés mellett. E reggeli tevékenységek sokat segítenek majd nekik az első osztályban az írás tudományának elsajátításánál.

Nálunk a szlovák nyelv gyakorlása mellett ingyenes angolnyelv-oktatás is folyik játékos formában. Ennek célja nem a szó szoros értelmében vett nyelvoktatás, inkább csak ismerkedünk az idegen nyelv hangzásával, dallamával, egyszerű mondatkapcsolatokkal, körjátékokkal. Külföldi főiskolán szerzett ismereteinket igyekszünk hazai tapasztalatainkkal ötvözni.

Óvodánk támogatására létrehoztuk A GYERMEKEKÉRT nem beruházási jellegű támogatási pénzalapot. Ennek köszönhetően tudunk az év folyamán többször is kisebb ajándékcsomagokkal kedveskedni óvodásainknak, főként nagyobb ünnepek alkalmával. A gyermeknap nálunk egy teljes hétig tart – változatos programokkal, ingyenes kirándulással, ballagóink pedig ingyenes tanszercsomagot kapnak.

Az egyházi óvoda kapuja nyitva áll minden család előtt. Várjuk mindazokat, akik gyermekük személyiségének nyugodt, harmonikus, sokoldalú fejlődését szeretnék biztosítani. Szeretettel fogadjuk a kicsiket kétéves kortól Párkányban, a Szövetkezeti sor – Družstevný rad – 22. szám alatti emeletes óvoda egyszintes C pavilonjában, ahol a városi óvodától függetlenül, különálló igazgatósággal dolgozunk.

Vízi Katalin, az óvoda igazgatója

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?