Hétvégi programok a Pátria rádióban

Holnap reggel 7 órakor indítjuk adásunkat a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal. Témája a szlovákiai roma nők állítólagos sterilizálása, illetve a művi terhesség-megszakításról rendelkező törvény.

Holnap reggel 7 órakor indítjuk adásunkat a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal. Témája a szlovákiai roma nők állítólagos sterilizálása, illetve a művi terhesség-megszakításról rendelkező törvény. Mint ismeretes, a Kereszténydemokrata Mozgalom újra kezdeményezte, hogy szigorítsák a jelenleg hatályos jogszabályt. Ezzel kapcsolatban kikérjük a nőgyógyász-politikus és az egyház véleményét. A műsorban megszólal Kvarda József kulturális államtitkár is, akit a minisztériumnak a kormányalakítás óta eltelt 100 napjáról kérdeztünk. Visszatérünk a parlament e heti döntésére a szlovák vegyvédelmi alakulat Irakba küldésével kapcsolatban, összefoglaljuk a vasutassztrájk történéseit, következményeit, és jelentkeznek állandó rovataink is: a külföldi eseményeket elemző Hírvilág, valamint a hazai gazdasági életet figyelő Pénz, piac, gazdaság. A szerkesztő Sándor Renáta. 12.10-kor Nótacsokor. Ezután a Tékában 13 órakor szó lesz a magyar irodalom érdekes alakjáról, Nagy Lajosról, és a Lilium Aurum Kiadóba is ellátogat a szerkesztő. 13.30-től Keresd a nőt! Megismerhetik Csomor Csillát, a Barátok közt Zsuzsáját, majd farsang lévén tanácsokat hallanak az alkalmi sminkdivattal kapcsolatban. 14.05-kor Slágerhullám. A nyugdíjasok műsora ezúttal a dunaszerdahelyi nyugdíjas otthonban készült – Őszidő 15 órától. Ezt követi a népzenei összeállítás 15.30-kor. 16.05-kor Köszöntő, majd Napzárta 17.30-kor.

Vasárnap is reggel 7 órakor indul adásunk. 8 óráig egyebek mellett elhangzik a belpolitikai tükör és a hét politikai eseménye. 8.05-től a Kaleidoszkópban dr. Jávorka Ágoston fizikus a Columbia űrrepülőgép tragikus balesetének okaira keresi a választ, Ozogány Ernő a 80 éve elhunyt Wilhelm Conrad Röntgenre emlékezve arról is beszél, hogy milyen fontos szerepe van napjainkban is a röntgensugaraknak. Varga József nyugalmazott textilmérnökkel fellapozunk egy több mint hatvan éve írt színházi naplót, bemutatunk egy pályája kezdetén álló színésznőt, s végül egy idős asszony mesél életéről. A katolikus félórában a tavaly indult Remény Népfőiskola tevékenységéről beszélgetünk dr. Karaffa János lelkiatyával, aztán bemutatunk egy ifjú dunaszerdahelyi kántort. A 9 órakor kezdődő műsorban Czuczor József ipolysági plébános szól a hallgatókhoz. A zenei szerkesztő ajánlatában téllel kapcsolatos felvételek hangzanak el 9.30-kor Bartal Tímeával randevúzhatnak 10.05-től. Délelőtt bemutatunk egy pozbai kisdiákot, a farnadi iskolásokat a szófogadásról kérdezzük, és kiderül az is, mit jelent az „agresszív” szó. A délutáni témák egyike a történelem – megszólal egy hazánkban élő angol történész, Thomas Lorman is. Szó lesz még a Kastély Klub működéséről, a Kicsi Hang duóról és a James Bond-filmek hatásáról. 14.05-kor Simon Szabolcs olvassa fel nyelvművelő írását. 50 évvel ezelőtt tartotta első premierjét a Magyar Területi Színház. A kultúra világa első részében a díszbemutatón készült összeállítást forgatjuk le, majd egy fiatal magyarországi énekes, Ocsovay János tenorista beszél pályájáról. Vargyas Lajos népzenekutató gyűjtéseiből sugárzunk 15.30-kor a Hazai tájakon című műsorban. 16.05-kor Köszöntő, majd adásunk a Napzártával ér véget, 18 órakor. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?