Hétvégi programok

Szombaton 7 órakor kezdődik a Hétről hétre. Az első órában a naphoz kötődő információk hangzanak el.

Szombaton 7 órakor kezdődik a Hétről hétre. Az első órában a naphoz kötődő információk hangzanak el. Nyolc óra után összefoglaljuk a hét fontosabb belpolitikai eseményeit, majd összeállítás hangzik el a jelzálogkölcsönök körül történt változásokról, továbbá az egészségügy tervezett reformjáról – főleg az ellenzéki pártok szemszögéből vizsgálva. Kilenc óra után külpolitikai szakértőnkkel a felső-oszétiai túszdrámáról beszélgetünk. A BBC Európa-magazinját a Pénz, piac, gazdaság című rovat követi, mely főleg a külföldi befektetésekkel összefüggő kérdéseket veti fel. Tíz óra után összeállítás hangzik el arról, hogy Szlovákia déli régióiban milyen körülmények között kezdték meg az iskolák az új tanévet. A szerkesztő Kamocsai Imre. 11.30-kor Délidő: stúdiónk vendége A. Nagy László, a parlament emberjogi bizottságának elnöke. 13 órakor kezdődik a Téka, melyben egyebek között Fukári Valéria beszél a Kalligram gondozásában megjelent Egy régi alma mater című könyvéről, valamint szó lesz Szombathy Viktor most megjelent interjúkötetéről. 13.30-kor jelentkezik a Tallózó. Megismételjük a Horsicza Ferenccel készült beszélgetést, aki a Nota Bene árusításából tartja fenn magát, valamint a Böjte Csaba atyával készült interjút, aki az erdélyi Déván árva gyerekekről gondoskodik egy kolostorban. 15 órakor válogatás hangzik el a rádió hangarchívumából. Részleteket ismétlünk meg a pozsonyi magyar iskola megalakulásának 50. évfordulója alkalmából 2000-ben a Szlovák Rádió koncertstúdiójában rendezett gálaműsorból.

Vasárnap is 7 órakor indul adásunk. Az első órában ismertetjük a legfrissebb sporteredményeket, összefoglaljuk a hét politikai történéseit, és a londoni BBC heti gazdasági szemléjét közvetítjük. 9 órakor hírek, majd katolikus egyházi műsorral jelentkezik a Világosság. A tanévkezdés kapcsán dr. Gábor Bertalan szepsi esperes-plébános szól a hallgatókhoz, majd beszámolunk az újbásti római katolikus templom felújítási munkálatairól. A katolikus egyház szentségeit elemző sorozatunkban az egyházi rend szentségéről kérdezzük Herdics György apátot. 10 óra 10 perckor indul a Gyerekzsúr. Felidézzük a nyár emlékeit, elbeszélgetünk arról, hogy ki mennyire várja az iskolát, és elhangzik Az igazmondó juhász meséje. 11 órától is a fiataloké az éter. A műsor vendégei lesznek a Budapesti Táncművészeti Főiskola leendő diákjai, bemutatjuk a magyarországi zenepiac egyik feltörekvő csillagát, Jusufot, alias Maxot, és szó lesz az Omegáról is. 13 órakor jelentkezik a Térerő. A tartalomból: új tanév, tanévkezdési gondok, kisiskolák helyzete – Kárpát-medencei körkép. A pozsonyi, újvidéki, kolozsvári, lendvai és bukaresti magyar szerkesztőségek munkatársai készítették a riportokat, beszélgetéseket. 14.05-kor kezdődik a Kaleidoszkóp. Műsorunkban először M. Nagy László fotóriporter mesél arról, hogyan él nyugdíjasként egy kis határ menti faluban, Helembán, majd bemutatunk egy csallóközi fiatalembert, aki a debreceni egyetem tanársegédeként informatikát oktat. A nagylégi Németh Gergely a Szlovák Vasutak biztonságtechnikai munkatársa, szabadidejében pedig amatőr csillagászként tevékenykedik. Minderről többet is elmond a vele készült interjúban. Végül a komáromi Bárány Ivettel főzni fogunk, s közben a mai fiatalokról is kiderül ez-az. A szerkesztő Lacza Tihamér. 15 órakor Nevelők fóruma. Összeállításban számolunk be a szlovákiai magyar iskolák országos tanévnyitó ünnepségéről. Szó esik még a Katedra Társaság legutóbbi üléséről. Néprajzi összeállításunk, a Hazai tájakon a szokott időben, 15.30-kor kezdődik: bemutatjuk a Bástya citerazenekart. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?