Hétvégi programok

Hétről hétre című publicisztikai magazinunk szombaton reggel 7 órakor indul. Megpróbálunk képet adni a Dél-Szlovákiában élő hajléktalanok helyzetéről, és ellátogatunk a legújabb pozsonyi hajléktalanotthonba. Cséfalvay Ferenc történészt a napokban Németországban letartóztatott szlovák háborús bűnös ügyéről kérdezzük,.

Hétről hétre című publicisztikai magazinunk szombaton reggel 7 órakor indul. Megpróbálunk képet adni a Dél-Szlovákiában élő hajléktalanok helyzetéről, és ellátogatunk a legújabb pozsonyi hajléktalanotthonba. Cséfalvay Ferenc történészt a napokban Németországban letartóztatott szlovák háborús bűnös ügyéről kérdezzük,. 13 órakor a Tékában Batta György emlékezik a nemrég elhunyt Fecsó Pálra, írók nyilatkoznak a Selye János Egyetem megalapítási ünnepségén, Barak László költő pedig a Zs. Nagy Lajossal való megismerkedéséről vall. Az Új Nő-klubok és a Közép-Európai Alapítvány első önismereti tréningje kapcsán 13.30-tól női magazinunk vendége lesz Habán Dana, a dunaszerdahelyi Közoktatási Akadémia igazgatója. 15 órakor a Kaland az élet című műsorban bemutatjuk Grossné Lukács Viktóriát, a Creditexpress Slovakia ügyvezető igazgatóját. 16.05-kor Köszöntő, 17.30-kor Napzárta.

Vasárnap is reggel 7 órától közvetítünk. A 8.05-kor kezdődő Kaleidoszkóp hanganyaga a komáromi Selye János Egyetem alapítási ünnepségén készült. 9 órakor a katolikus félórában Mons. Koller Gyula pápai káplán elmélkedik. Szó lesz még a Pázmány Péter Alapítvány idei pályázatairól. 10.05-től Gyerekzsúr, melynek témája a farsang. Ezután a fiataloknak szóló összeállításban diákok nyilatkoznak az európai uniós továbbtanulási lehetőségekről, kiderül, miként működik egy sulirádió, és megtudhatják, hogyan lehet sikeresen szavalni és népdalokat énekelni. 13 órakor Térerő – a tartalomból: a magyar kulturális miniszter a Mura-vidéken; felvidéki magyar lapok kapcsolatai a Kárpát-medencei testvérlapokkal; nehéz helyzetben az erdélyi könyvterjesztők; a győri termálfürdő körül kialakult helyzet; disznóölés és disznótor Eszéken. 14.05-kor a felé névutóval foglalkozik Mayer Judit a nyelvművelő műsorban. Ezután 15 óráig a BBC magazinműsorát sugározzuk. 15 órától hallhatják A kultúra világát, melyben Szabó Lilla művészettörténész Mednyánszky László festőművészről beszél, Józsa Mónika karnagy, a nyitrai Konstantin Egyetem tanára pedig kórusai sikereiről vall. 15.30-kor Hazai tájakon. A Köszöntő és a Napzárta után, 18 órakor búcsúzunk hallgatóinktól. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?