Hétvégi programok

Szombat: Műsorunkat a Hétről hétre című ötórás, zenés publicisztikai magazinnal indítjuk. Arra keressük a választ, milyen mértékben van jelen a szlovákiai magyar közgondolkodásban az autonómia kérdése, illetve hogyan viszonyul a különböző autonómiaformákhoz a Magyar Koalíció Pártja.

Szombat: Műsorunkat a Hétről hétre című ötórás, zenés publicisztikai magazinnal indítjuk. Arra keressük a választ, milyen mértékben van jelen a szlovákiai magyar közgondolkodásban az autonómia kérdése, illetve hogyan viszonyul a különböző autonómiaformákhoz a Magyar Koalíció Pártja. Visszatérünk a hét politikai történéseihez, és jelentkeznek az állandó rovatok. 13 órakor jelentkezik irodalmi műsorunk, a Téka, amelyben M. Csepécz Szilvia beszél most megjelenő kisregényéről, Zalabai Zsigmondtól búcsúzva pedig meghallgathatják a vele készült utolsó beszélgetést. 13.30-tól tűztük műsorra a Keresd a Nőt! A női magazin témája a farsang. Hogyan készüljünk a farsangi bálokra testileg-lelkileg? A műsor vendége lesz a Pilátes-torna egyik hazai oktatója, Morávek Ildikó. Kiderül az is, hol és miben báloznak idén a Pátria Rádió munkatársai. 15 órakor jelentkezik a nyugdíjasok műsora, az Őszidő. Zuzana Vyberálová, a dunaszerdahelyi kórház geriátriai osztályának főorvosa ad hasznos tanácsokat, Oláh Imréné Komáromban élő nyugdíjas pedagógus pedig tartalmas életéről, a református egyházban kifejtett tevékenységéről beszél. A 16 órai hírek után Köszöntő, majd fél hattól Napzárta.

Vasárnap: 7 órakor hírekkel és sportösszefoglalóval indul a műsor. A kalendárium és a hét politikai történései után 8.05-től érdekes témákkal várja a hallgatókat Lacza Tihamér a Kaleidoszkópban. Többek között megismerkedhetnek a Magyar Néprajzi Múzeumban található zsidó eredetű népi használati eszközökkel és rituális tárgyakkal, Varga László tanár Béke poraikra című könyvéről és a két világháború hadifoglyairól beszél. Bemutatjuk a szímői Gyurica Tibort, valamint két olyan embert, akik szabadidejükben fából készítenek bizarr szépségű alkotásokat. 9-kor katolikus félórával jelentkezik a Világosság. Urunk megkeresztelkedésének ünnepén Pásztor Zoltán kassai lelkiatya, püspöki helynök elmélkedik. 9.30-kor tűztük műsorra a zenei szerkesztő ajánlatát, amelyben a Kicsi Hang Duó Egyszerű ez című, megzenésített verseket tartalmazó albumát mutatjuk be. A 10 órai hírek után új gyermekműsorral jelentkezünk Gyerekzsúr címmel, melyben a tél örömeiről faggatjuk a kicsiket. 11 órától ifjúsági műsort közvetítünk Lakatos Tamás szerkesztésében. A déli hírek után az egyházkarcsai nótafesztivál felvételeiből válogatunk. 14 órakor hírek, majd Anyanyelvünk című műsorunkban Jakab István olvassa fel írását. 15 órától a Kultúra világában Zsoldos Bálint budapesti zongoraművészszel beszélgetünk, visszatérünk a pozsonyi zenei élet nagy eseményéhez, Bartók Béla a Kékszakállú herceg vára és a Fából faragott királyfi című műveinek bemutatójához. Fél négytől Hazai tájakon: a műsor ezúttal a Győrben élő Barsi Ernő népzenegyűjtőt, néprajzkutatót mutatja be. Vasárnapi adásunk a Köszöntő és a Napzárta után ér véget 18 órakor. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?