Hétfőtől Febiofest 2003

Pozsony. Hétfőn kezdődik a televíziós és videóprodukciókat, valamint játékfilmeket bemutató Febiofest 2003 elnevezésű nemzetközi fesztivál, amelynek a Nostalgia, a 901-es és az ic.sk filmklubok, továbbá a Mladosť filmszínház, a Cseh Központ, valamint egy multiplex mozi, a UCI Palace Aupark ad otthont.

Pozsony. Hétfőn kezdődik a televíziós és videóprodukciókat, valamint játékfilmeket bemutató Febiofest 2003 elnevezésű nemzetközi fesztivál, amelynek a Nostalgia, a 901-es és az ic.sk filmklubok, továbbá a Mladosť filmszínház, a Cseh Központ, valamint egy multiplex mozi, a UCI Palace Aupark ad otthont. Ez utóbbi lesz a megnyitó helyszíne is: itt tartják Ivan Vojnár cseh–szlovák–francia koprodukcióban forgatott Erdei séták című filmjének szlovákiai előbemutatóját.

Az idei, jubileumi Febiofesten is maradtak a megszokott szekciók, A Febio produkciós iroda legjobb filmjei, A cseh filmtermés újdonságai, amelyben három olyan opust is láthatunk, amelyet Cseh Oroszlán díjra jelöltek: Andrea Sedláčková El kell, hogy csábítsalak című rendezését, Zdeněk Tyc Szemetek című mozgóképét, valamint Aurel Klimt és Vlasta Pospíšilová közös munkáját, a Jan Werich Filmáriumát. A Retrospektív szekcióval ez éven az újhullámos Pavel Juráček rendezői munkásságát elevenítik fel, az In memoriam szekcióval pedig Július Satinskýra emlékeznek.

A világ filmművészetét idén Az északi mozi szekcióban a norvég mozgóképművészet képviseli, Az algériai mozi kategóriában pedig Mohamed Chouikh rendező három filmjét vetítik: mindhárom kegyetlenül kemény kép az algériai vidéki életről. A kortárs lengyel mozgóképművészetből is kínál válogatást a Febiofest 2003. A hagyományokhoz híven a programot ezúttal is színesíti a két népszerű kategória: Az HBO bemutatja, valamint a Bonus, amelyben nemzetközi fesztiválokon díjazott artfilmeket, vagyis klubhálózati terjesztésre készült opusokat mutatnak be. (tébé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?