Hazám-díjjal ismerték el Grendel Lajos munkásságát

MTI-HÍRBudapest. Czeizel Endre genetikus, Grendel Lajos író, Huszár Tibor szociológus, Konok Tamás festőművész, Pécsi Ildikó színművész, Rolla János karnagy és Szinetár Miklós rendező kapta idén a Hazám-díjat; a XXI. Század Társaság által 11.

MTI-HÍR

Budapest. Czeizel Endre genetikus, Grendel Lajos író, Huszár Tibor szociológus, Konok Tamás festőművész, Pécsi Ildikó színművész, Rolla János karnagy és Szinetár Miklós rendező kapta idén a Hazám-díjat; a XXI. Század Társaság által 11. alkalommal odaítélt elismeréseket szombaton Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében adták át.

A Hazám-díj kuratóriuma a kitüntetést minden évben azoknak a művészeknek és tudósoknak adományozza, akik a magyar közgondolkodásban, az ország tudományos, illetve kulturális és művészeti életében kiemelkedő tevékenységet folytattak, életművükkel Magyarországot szolgálták – mondta Kocsis András Sándor, az elismerést alapító XXI. Század Társaság elnöke. Mint emlékeztetett, a 2001-ben alapított díj József Attila Hazám című költeményéről kapta nevét, az elismerést azért kapják heten, mert a versciklus hét szonettből áll.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?