Kultúra

Hazám-díjjal ismerték el Grendel Lajos munkásságát

MTI-HÍRBudapest. Czeizel Endre genetikus, Grendel Lajos író, Huszár Tibor szociológus, Konok Tamás festőművész, Pécsi Ildikó színművész, Rolla János karnagy és Szinetár Miklós rendező kapta idén a Hazám-díjat; a XXI. Század Társaság által 11.
ÚJ SZÓ ONLINE

2011. november 14. 18:00

MTI-HÍR

Budapest. Czeizel Endre genetikus, Grendel Lajos író, Huszár Tibor szociológus, Konok Tamás festőművész, Pécsi Ildikó színművész, Rolla János karnagy és Szinetár Miklós rendező kapta idén a Hazám-díjat; a XXI. Század Társaság által 11. alkalommal odaítélt elismeréseket szombaton Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében adták át.

A Hazám-díj kuratóriuma a kitüntetést minden évben azoknak a művészeknek és tudósoknak adományozza, akik a magyar közgondolkodásban, az ország tudományos, illetve kulturális és művészeti életében kiemelkedő tevékenységet folytattak, életművükkel Magyarországot szolgálták – mondta Kocsis András Sándor, az elismerést alapító XXI. Század Társaság elnöke. Mint emlékeztetett, a 2001-ben alapított díj József Attila Hazám című költeményéről kapta nevét, az elismerést azért kapják heten, mert a versciklus hét szonettből áll.

Önnek ajánljuk

Sokan fektetnek be veszélyes 
vállalati kötvényekbe

GALÉRIA: Tűzoltó tankok segítik a Korompa határában kisiklott szerelvény mentését

Rudolf Schuster volt államfő jól érzi magát a szívműtétje után

Frissítve

Két kamion ütközött Csöllénél

VIDEÓ: Fegyenc szabadított ki egy autóba zárt kisgyereket Floridában

Az Alfa Romeo is bemutatta F1-es autóját, Räikkönen a sóderágyig jutott vele

Legfrissebb galériák
Olvasta már?