Harmónia zenei díj: várják a jelöléseket

Pozsony/Érsekújvár. A szervezőbizottság idén is odaítéli a Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díjat. A jelöléseket október 10.

Pozsony/Érsekújvár. A szervezőbizottság idén is odaítéli a Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díjat. A jelöléseket október 10. éjfélig várják (elektronikus úton a www.harmoniadij.sk oldalon megtalálható jelölési lapon), az ünnepélyes díjátadóra november 18-án kerül sor Érsekújvárban.

A Harmónia Kuratórium 2017-ben 8 kategóriában oszt ki díjakat: Harmónia életműdíj; az év fiatal énekese vagy hangszeres muzsikusa (15-től 25 éves korig); az év hagyományőrző népzenésze vagy népi zenekara; az év komolyzenei szólistája, kórusa vagy zenekara; az év szólistája, zenekara vagy csoportja megzenésített vers, világzene, musical vagy dzsessz műfajban; az év könnyűzenei előadóművésze; az év könnyűzenei együttese; az év dala (2015–2017). Az alapítók elsősorban a szlovákiai magyar kulturális és nonprofit szervezetek, továbbá magánszemélyek jelöléseit várják, de Magyarországról vagy más országból is bárki nevezheti a felvidéki előadókat, zenészeket. A javaslatot tevő köteles minimum 500 karakterben mellékelni a jelölt életrajzát, szakmailag megindokolni a felterjesztést, valamint mellékelni vagy linkelni a vonatkozó dalokat. (A felhívást a jelölés részletes feltételeivel szombati számunkban közöljük.) A nevezések alapján a szakmai kuratórium hoz döntést titkos szavazással. A kategóriák jelöltjei közül az öt-öt, legtöbb pontszámot elért esélyes nevét az alapítók egy héttel az ünnepélyes díjátadó előtt hivatalosan nyilvánosságra hozzák, a győztesek kilétére a gálán derül fény.

A Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete és Lábszky Olivér énekes-dalszövegíró, ötletgazda a Csemadok Naszvadi Alapszervezetével együtt 2011-ben alapította meg a Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díjat, a kezdeményezéshez csatlakozott a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet és a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága is. A díjakat hatodik alkalommal ítélik oda. (PR, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?