Gitáros-énekes lány nyerte a tehetségkutatót

dd

Szombat este lezajlott a Československo má talent tizedik, jubileumi évadának döntője. A dunaszerdahelyi Opera Trio ugyan nem ért el dobogós helyezést, de egy érdekes és merész feldolgozást hallhattunk tőlük.

A Joj televízió és a cseh Prima közös tehetségkutatójának fináléjába nyolc versenyző jutott be: négy énekes produkció, két tánccsoport, légi akrobata ikerpár és biciklis-motoros akrobata duó igyekezett megszerezni a nézők szavazatait.

Öten egyenes ágon jutottak a döntőbe, egy-egy zsűritag kedvenceként. Hozzájuk csatlakozott három középdöntőből bekerült versenyszám, köztük az Opera Trio, azaz Kevicky Tünde, Kollár Katalin és Kovács Nagy Andrea.

dd

A döntősök közül három produkció is külföldről érkezett, Ukrajnából és Indiából.

Carl Orff Carmina Buranájának talán legismertebb dallamát, a mű végén felhangzó O Fortunát választották, amelyet szinte mindig népes kórus ad elő. Ők hárman vállalkoztak erre a nehéz feladatra, az elledanse tánckar közreműködésével.

A zsűritagoknak tetszett a produkció, egyikük, Jaro Slávik zenei producer azonban megjegyezte, hogy szerinte a választott dal ezúttal erősebb volt, mint maga az előadás. (A szabályok alapján a zsűri a középdöntőhöz hasonlóan ezúttal sem voksolt, ám értékeléseikkel nyilván nagyban befolyásolta a nézők döntését). 

A tehetségkutatót a nézők szavazatainak köszönhetően a mindössze tizenhat éves szlovák énekes-gitáros, Nikola Kusendová nyerte meg, aki a döntőben Jaro Filip és Milan Lasica Za dedinou című dalát adta elő a legendás Bolo nás jedenásť albumról. Jutalma 40 000 euró lett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?