Filmvászonról a slágerlisták élére

dd

Az első hivatalos dalával elsőként a One Direction volt tagjának, Zaynnek sikerült a brit és az amerikai listán is a csúcson indítania – 2016-ban a Pillowtalkkal. Másodikként Olivia Rodrigónak jött össze ez a bravúr.

A Drivers License című szerzeménnyel hat héttel ezelőtt a brit, egy héttel később az amerikai listán is rajt-cél győzelmet aratott, és azóta is őrzi az első helyét a világ két legfontosabb zenepiacán. Ritkán indul az év ilyen erős slágerrel. 

Olivia Rodrigo a filmiparból ruccant át a zenei életbe, s bizonyára le is horgonyoz egy időre. Február 20-án még csak a tizennyolcadik életévét töltötte be. Kaliforniában született, édesapja a Fülöp-szigetekről származik, anyai ágon német és ír felmenői vannak. Fiatal kora ellenére már szép szakmai múlttal büszkélkedhet. Egy reklámfilmben tűnt fel. A filmvásznon 2015-ben mutatkozott be, az An American Girl: Grace Stirs Up Success című filmben Grace Thomast alakítja. Legtöbben a Disney Channel három évadból álló, 2016 és 2019 között vetített Bizaardvark című filmsorozatából ismerhetik, amelyben Paige Olvera szerepét osztották rá. Legutóbb a High School Musical: The Musical: The Series című sorozatban bukkant fel, Nini Salazar-Roberts karakterét kelti életre. Énekesnőként is itt debütált, leginkább az All I Want és a Joshua Bassett-tel előadott I Think I Kinda, You Know című felvételeit ismerhetjük a sorozatból.

Innen már csak egy ugrás volt a popszakma. Olivia a január 8-án megjelent Drivers License című dalt Daniel Nigróval közösen írta. Egy tinédzser szívfájdalmáról szól. A főhősnő a címbeli jogosítványát már csak a barátjával való szakítása után szerzi meg, így szerelme meglátogatása autóval és a tervezett közös kocsikázás helyett egyedül rója a köröket a környékükön. Az érzelmes szám gyorsan belopja magát a szívekbe.

A Drivers License stabilan őrzi vezető pozícióját az Egyesült Királyságban és az USA-ban is. Ezért az utóbbi rangsorában, a Billboard magazin Hot 100 listáján egyelőre nem folytatódhat a tavalyi tendencia, amikor is rekordszámú, tizenkét szerzemény foglalta el már a megjelenés utáni héten a csúcsot. Olivia Rodrigo slágere a Hot 100 történetében a 48., amely az első helyen kezdte meg a szereplését.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?