Esővíz

Régen ismert és bevált szépítőszer, azonkívül mosáshoz is alkalmasabb minden más víznél. Falun nem okoz nehézséget az esővízgyűjtés, de nagyvárosban is arra kellene törekedni, hogy lehetőleg sok esővizet használjanak. Könnyű esővizet gyűjteni mindenütt, ahol kis kert vagy erkély van. Csak egy nehézség van.

Régen ismert és bevált szépítőszer, azonkívül mosáshoz is alkalmasabb minden más víznél. Falun nem okoz nehézséget az esővízgyűjtés, de nagyvárosban is arra kellene törekedni, hogy lehetőleg sok esővizet használjanak. Könnyű esővizet gyűjteni mindenütt, ahol kis kert vagy erkély van. Csak egy nehézség van. Nagyvárosok esővize tudvalevőleg mindig piszkos, mert magával hozza a levegő porát és minden piszkát. Legpiszkosabb a háztetőkről lecsorgó eső. Tehát, ha valaki tisztogatási célokra esővizet óhajt gyűjteni, soha ne fogja fel a legelőször hulló esőt. Tartós esőnél a levegő tisztátlanságai lecsapódnak és akkor nagyvárosban is fel lehet fogni az esővizet. Szobanövények öntözésére feltétlenül gyűjteni kell esővizet, vagy legalábbis erkélyre, ablakba kitenni a virágokat. Faedényekben, dézsákban felfogott esővíz egy idő múlva megbarnul, és rothadásra mutat hajlamot, ami nagy ammoniáktar-talmára vezethető vissza. Nagyvárosok esővizében nagyobb az ammoniáktartalom, mint faluhelyen. Néhány darab faszén a vízbe dobva, elveszi kellemetlen szagát. Bármilyen szert tegyünk is vízvezetékbeli vízbe, sohasem frissít úgy fel, mintha esővízben mosdunk vagy fürdünk.

Az Ünnep kiadása, Budapest, 1936

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?