Egy napig lesz látható a Quimby-koncertfilm

dd

Holnap, február 27-én 20 órától érhető el a Quimby zenekar vendégekkel  felturbózott koncertfilmje, a Quimby Plusz-Mínusz, amelyet február 28. éjfélig, azaz 28 órán keresztül lehet megnézni jegy.hu oldalon. A jegyvásárlók egyben jótékonykodók is. 

A felépülésére koncentráló, az évet rehabilitációja miatt kihagyó frontember, Kiss Tibi távollétében a Quimby zenész barátai egészítették ki a csapatot. Köztük volt Pásztor Anna és Pásztor Sámuel (Anna & The Barbies), Bodor Áron (Esti Kornél), Lukács László és Sidlovics Gábor (Tankcsapda), valamint Papp Szabolcs (Supernem).

A koncertfilmet egy stúdióban rögzítették közönség nélkül. Tizennégy dal csendül fel, valamint beszélgetéseket láthatnak a résztvevőkkel. A dalok felét Varga Livius és Kárpáti Dódi énekli, akik egyébként is énekelnek saját szerzeményeket, a másik felét pedig a vendégek, akik választhattak maguknak dalt. 

Lukács László, a Tankcsapda énekese két kedvenc Quimby-dalát, a Sehol se talállakot és a Halleluját adja elő; Sidlovics Gábor gitáros további három dalban zenél, hiszen Kiss Tibit gitárosként is pótolni kellett. „A Vega-gringó egészen metálos lett” – tette hozzá. Bodor Áron, aki az Álmatlan dalt és a Legyen vöröset énekli a filmben, úgy fogalmazott: a Quimbynek nagy szerepe van abban, hogy az alternatív zene ennyire populárissá tudott válni Magyarországon.

A vendégek csak egy dalt nem mertek bevállalni, a Quimby himnuszának számító Most múlik pontosant.

A jegy árával a néző a Mérföldkő Egyesület Rehabilitációs Otthon munkáját segíti. Gerdesits Ferenc dobos megjegyezte: az érintettség miatt nem akarták közvetlenül azt az intézményt támogatni, ahol a frontember felépülése zajlik, ez hasonló profilú.

Varga Livius, a zenekar ütőhangszerese szerint még nem tudni, mikor térhet vissza Kiss Tibi, ez sok mindentől függ. Gerdesits Ferenc arról beszélt, hogy tavaly már látszott Tibin, hogy nincs jól, ezért a történtek nem érték váratlanul őket. Balanyi Szilárd billentyűs hozzátette: Tibi maga jelezte, hogy baj van, és belátta, segítségre van szüksége.

Kérdésre válaszolva Balanyi hangsúlyozta: a mostani helyzetben irreális lenne bármilyen turnéról beszélni, de egy-két koncertet talán meg lehet majd tartani Kiss Tibi nélkül is. „Az a terv, hogy időnként színpadra álljunk”.

A Quimby eddig 17 lemezt készített, legutóbb a 2016-os Aréna-koncertet megörökítő Micsodaország – Tragikomédia egy hosszú felvonásban című DVD-vel jelentkeztek. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?