CSALÁDI KÖRBEN AZ ORVOSSAL

Anyajegy jeligére: „32 éves nő vagyok, a bal mellem alatt van egy anyajegy, s kb. egy éve csípős fájdalmat érzek benne. A múltkor, amikor törölköztem, egy kicsit vérzett is. Nagyon megijedtem. Kérem, írja meg, hogy ennek van-e jelentősége, és ha igen, milyen természetgyógyászati módszerrel lehetne kezelni?”

Az anyajeggyel nagyon óvatosan kell bánni, nem szabad ingerelni, mert könnyen elförmedhet. De először nézzük meg közelebbről, hogy mi is az az anyajegy, hiszen többen is vannak, akik hasonló problémákkal küzdenek. Az anyajegy a bőrben levő sejtféleségek (mirigyek, erek) körülhatárolt kiterjedésű felhalmozódása, színe kontrasztosan más, mint a körülötte levő bőrnek. Általában fekete, lila vagy sötétbarna. Egyeseknél már a születéskor, másoknál később jelenik meg. Nem szabad ingerelni, nem jó, ha a ruha dörzsöli, vagy olyan tevékenységet folytatunk, hogy fokozottan megsérülhet (ütés, nyomás), nem szabad kaparni, nyomogatni, mert egyénenként akár olyan is lehet, mint egy időzített bomba a rosszindulatú daganatra. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindegyik elmérgesedhet. Akkor lehet veszélyes, ha ismétlődő ingerek érik az anyajegyet: dörzsölés, nyomások, sérülések, ha olyan helyen van, ahol pl. a gallér széle, a vállpánt, a melltartó feszes része stb. ingerelheti. Mindenesetre ha veszélyeztetett helyen fordul elő, nagyon fontos a szakorvosi kivizsgálás, és ha szükséges, akkor a sebészeti eltávolítás, még mielőtt rosszindulatú daganat fejlődne ki belőle. Ha az anyajegy nyugodt, nem változtatja a színét, nem fáj, nem vérzik és nincs vele semmi probléma, akkor úgy kell hagyni, ahogy van, és nem kell miatta aggódni még akkor sem, ha kidörzsöli a ruha.

Ám létezik egy bizonyos negatív programozás is. Ha valaki beképzeli magának, és hosszabb ideig azon rágódik, hogy ebből rák lesz, akkor bizony ki is alakulhat a rák. Ezért mindig nagyon fontos a pozitív gondolkodásmód. El kell hinni, hogy „nekem soha sem lesz rosszindulatú daganatom”, mert ezzel pozitív programot indítunk el szervezetünkben. Ebben több természetgyógyászati gyógyprogrampont is segít. Minden tünet: vérzés, fájdalom, színváltozás, nagyobb kidudorodás arról tanúskodik, hogy ott valami nincs rendben. Ilyen esetben, ahogy már jeleztem, nagyon fontos a szakorvosi kivizsgálás. Arra viszont nagyon ügyeljünk, hogy a kivizsgálás utáni várakozásban ne kétségbeesve várjuk az eredményt, mert negatív gondolatainkkal és viselkedésünkkel immunrendszerünknek még a maradék aktivitását is leromboljuk.

Az első természetgyógyászati segítség az anyajegy aktivizálódása esetén a propoliszos krémmel való bekenés. A propolisz megnyugtatja az anyajegyet, leállítja a gyulladást, megszünteti a fájdalmat, mert nyolcszor erősebb helyi érzéstelenítő, mint az az injekció, amit a fogorvos ad a foghúzás előtt. Máskülönben erős gyulladásgátló, baktérium-, vírus- és gombaölő. Megakadályozza még a rosszindulatú daganattá fejlődést is, mert citosztatikus hatással rendelkezik.

Továbbá vannak olyan gyógynövények, amelyek megállítják a sejtburjánzást és megnyugtatják az anyajegyet. Ezeket tea formájában, belsőleg alkalmazzuk. Ilyen a bojtorjángyökér, a fehérürömfű, a fehér fagyöngy, a csalán, a medveszőlő levele, az apróbojtorján.

Recept: 100 g bojtorjángyökér, 30 g édesgyökér, 30 g medveszőlőlevél, 100 g csalán, 50 g apróbojtorján. Ebből a keverékből 2 percig főzünk 1 evőkanálnyi mennyiséget 3 dl vízben, majd 15 percig hagyjuk ázni, végül leszűrjük. Mézzel édesítve, étkezés után, naponta kétszer igyunk 3 dl-t.

Ha az érintett izgulós és attól fél, hogy mi lesz vele, akkor a következő teakeverék segít megnyugtatni az idegeit: 20 g citromfű, 50 g orbáncfű, 50 g macskagyökér, 100 g bojtorjángyökér, 100 g bazsalikom. A tea elkészítése és adagolása megegyezik az előzőével.

Természetesen ez a gyógyprogram is, akár a többi, akkor lesz hatékony, ha párhuzamosan általános tisztító- és méregtelenítő kúrát végzünk, hogy kicseréljük az ellenünk dolgozó baktériumokat jó baktériumokra (Acidophilus). Annál is inkább szükség van erre, mert amikor a szervezetben nem egészséges folyamatok mennek végbe, akkor szoktak éppen kóros irányban aktivizálódni az anyajegyek is. A tisztítókúrához legmegfelelőbb a lucernakészítmény, az élet gyógynövénye (Alfalfa) és az arany yaccával (Golden Yacca). A szervezet megsegítésének alapja tehát a tisztulás, és azoknak a beteges folyamatoknak a leállítása, amelyek előbb-utóbb betegségekhez fajulnának.

Az anyajegyprobléma megoldódhat, de mivel nincs két egyforma alkatú és gondolkodású ember, minden egyes esetet külön-külön kell megítélni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?