Carnivale – sejtelmes, csodás elemekkel

Olyan sikeres sorozatok után, mint a Nyugodj békében vagy a Mocsok macsók meséi, az HBO elkészítette újabb saját produkcióját, amelynek címe Carnivale. E tizenkét részes sorozat fél évvel amerikai bemutatója után Közép-Európában is képernyőre kerül: láthatják egyebek között Magyarországon és Lengyelországban is.

Olyan sikeres sorozatok után, mint a Nyugodj békében vagy a Mocsok macsók meséi, az HBO elkészítette újabb saját produkcióját, amelynek címe Carnivale. E tizenkét részes sorozat fél évvel amerikai bemutatója után Közép-Európában is képernyőre kerül: láthatják egyebek között Magyarországon és Lengyelországban is. Nálunk ugyancsak műsorra tűzik a Carnivale sorozatot: első epizódját február 3-án, majd további tizenegy héten át kedd esténként vetítik.

Az izgalmas, rengeteg sejtelmes elemmel, titokkal átszőtt történet a harmincas évek Oklahomájában játszódik. Óriási homokvihar pusztít a sivatagban. A fiatal Ben Hoskins végignézi édesanyja haláltusáját, majd eltemeti őt a ház előtti homokba. Neki viszont el kell hagynia az anyai házat, mert a telekre igényt tartók földgyaluval döntik le a rozoga falakat. A magára maradt fiú – akinek elég titokzatos dolgok lehetnek a múltjában, erre utal a lógó láncdarab a lábára erősített bilincspofán – egy izgalmas, különleges világba csöppen: vándorcirkuszosok viszik magukkal. A társulatban rengeteg torz, amorf figura van, a településeket járva őket mutogatják produkcióként. Ben Hoskinsról kiderül, különös képességei vannak. Gyerekkorában kiásta a földből elpusztult cicáját, mert nem tudta elviselni az elvesztését. Kezében a kismacska újra életre kelt. Az anyja ezért eltávolodott tőle, mert úgy érezte, a fia nem evilági, boszorkányos erők birtokosa. Tény hogy érintésétől egy tíz év körüli mozgássérült kislány először áll lábra. De nem csak Ben körül történnek titokzatos dolgok, mágikus erőkkel van felruházva Justin Crowe tiszteletes is, aki különös jelenéseket, csodatételeket lát.

ĺgéretesen indul a sorozat, legalábbis figyelemfelkeltő, s a további epizódok megtekintésére késztető az első rész, amelyet sajtóvetítésen mutattak be az újságíróknak.

A Ben Hoskinst alakító Nick Stahl eddig is sikeres színész volt, különösen azóta, hogy a Terminátor 3-ban eljátszotta az ifjú John Connort. De népes rajongótábort minden valószínűség szerint a Carnivale hoz majd számára mifelénk is. Legalábbis a szerep és ahogy alakítja, ezt sejteti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?