Budapesten vették fel a Squid Game zenéjét

dd

Hetek óta foglalkozik vele a magyar sajtó, mi is közöltünk kritikát a világhódító koreai Netflix-sorozatról, mégsem tűnt fel eddig senkinek, hogy a Squid Game zenéjét egy magyar zenekar játszotta fel Budapesten, és magyarok hangszerelték a benne elhangzó műveket. 

Erről a fontos tényről egy hegedűművész üzenetéből értesült a napokban az index.hu. Sapszon Bálint 2007 óta él Los Angelesben, filmzeneszerzésből diplomázott az ULCA-n, majd beindult a hollywoodi karrierje. Emellett megalapította a Budapest Scoring zenekart, amely minden műfajban otthonosan mozog.

Sapszon Bálint célja az volt, hogy a hollywoodi keresletet összekösse a magyar kínálattal. Filmek, tévésorozatok, videójátékok zenei felvételei – az elmúlt évtizedben kibővítették a portfóliójukat, és nemzetközi babérokra törtek. Évek óta együtt dolgoznak például dél-koreai filmesekkel. Az ő nevükhöz fűződik az Élősködők című, négy Oscar-díjas film hangszerelése és a filmzene felvétele. A Squid Game-re nem sokkal az Élősködők után kaptak felkérést. A csapat vezetője a portálnak elmondta, hogy az Élősködőknél még furcsállta a megrendelést, amelyben vidám hangulatú szimfonikus művek szerepeltek, mert a filmjelenetekben ezalatt durva dolgok történnek. Aztán rájött, hogy a rendező épp ezzel az ellentéttel akar nyomasztó hatást elérni. 

A Squid Game (Nyerd meg az életed) minden epizódjában megszólal Johann Strauss Kék Duna keringője, valamint Haydn trombitaversenye Tóth László trombitaművész előadásában. A nézőben furcsa érzést kelthet, hogy édes dallamokra végzik ki a játékosokat. Sapszon Bálintnak és kollégájának, Elek Norbertnek az első játék alatt hallható Fly Me to the Moon című örökzöldet big bandre kellett áthangszerelniük, úgy, hogy a zene akkor gyorsuljon, amikor a szereplők futni kezdenek. 

A sorozat koreai zeneszerzőjének eredeti kompozícióit is budapesti stúdiókban vették fel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?