Bálint-napi előzetes

Az alábbi teszt választ ad arra a kérdésre, hogy mennyire szenvedélyes Ön, s ha nincs megelégedve, Bálint-napig még összeszedheti magát.

Melyik szerelmes levelet írhatta volna akár Ön is?
a) Amikor ma reggel felébredtem, te már nem voltál itt, belefúrtam az arcomat a kispárnádba, és beszívtam az illatodat.

Az alábbi teszt választ ad arra a kérdésre, hogy mennyire szenvedélyes Ön, s ha nincs megelégedve, Bálint-napig még összeszedheti magát.

Melyik szerelmes levelet írhatta volna akár Ön is?

a) Amikor ma reggel felébredtem, te már nem voltál itt, belefúrtam az arcomat a kispárnádba, és beszívtam az illatodat. Gyere hamar!

b) Tudod, mennyire gyűlölöm a nagy szavakat, de szeretném elmondani, milyen sokat jelentesz nekem. Tegnap este rádöbbentem, hogy elválaszthatatlanok vagyunk.

c) Megpróbáltalak elfelejteni, de nem sikerült. Tudom, ez a szerelem értelmetlen és erkölcstelen, de erősebb nálam. Látnom kell téged.

d) Harcoltam ellene, mégis beléd szerettem. De ne siessünk el semmit, van időnk rá, hogy valóban megismerjük egymást.

Kamaszkorában mi jelentette Önnek a legnagyobb problémát?

a) A külsőm okozott gondot.

b) Szokványos problémáim voltak.

c) Az érzelmeim hullámzása.

d) Nagyon magányos voltam.

Társa egyik kollégájával „elakadt” egy bárban, és elfelejtette értesíteni Önt. Hogyan fogadja, amikor éjjel betoppan?

a) Odasziszegem, hogy ne közeledj hozzám, bűzlesz az alkoholtól!

b) Jeges hangon megkérdezem: szabad tudnom, hol voltál?

c) Földre hajítom az ágyneműjét, és kizavarom a hálóból.

d) Úgy teszek, mintha aludnék.

Kedvesének születésnapja van. Mivel ajándékozza meg?

a) Egy pazar reggelivel az ágyban.

b) Egy számítógépes játékkal, amelyre régóta fáj a foga.

c) A lakásban mindenhová cédulákat rakok „Boldog születésnapot” szöveggel.

d) Megtudakolom, mit szeretne, és megveszem neki.

El kell olvasnia egy híres nő életrajzát. Kinek az életére kíváncsi a leginkább?

a) Anais Nin írónőére, aki Henry Miller múzsája volt. Minden érzéki örömet megkóstolt, kalandjait naplójában örökítette meg.

b) Madam Curie-ére, aki felfedezte a rádiumot, 1903-ban fizikai, 1911-ben kémiaia Nobel-díjat kapott. Sikereiért egészségével fizetett.

c) Camile Claudel szobrásznőére, aki évekig tartó heves szerelem és szoros együttműködés után elvált híres kollégájától, Rodintől, és ezt követően összeomlott. Elmegyógyintézetben halt meg 1943-ban.

d) Avilai Szent Terézére, aki a XVI. századbeli Spanyolország nagy misztikusa volt. Könyvében leírta a lélek útját a tökéletesedés felé.

Ismerőse nyolc éve házasodott, megértik egymást a párjával, de az érzelmeik kihűltek. Ismerőse ezért beleszeret valakibe. Mit tanácsolna neki?

a) Egy kis kaland jót tesz a házasságnak.

b) Néhány boldog óra kedvéért nem teszi tönkre az ember a házasságát.

c) Mindegy, mit hoz a jövő, ha nem mész bele a kapcsolatba, egész életedben bánni fogod.

d) Csak ne valld be a házastársadnak!

Ön szerint hogyan érezte magát a meztelen Maya, amikor Goya festette őt?

a) Tudatában volt, milyen hatást gyakorol a festőre.

b) Semmit sem jelentett neki az egész, hiszen ezzel kereste a kenyerét.

c) Hízelgett neki, hogy ilyen nagy festő megörökíti.

d) Arra gondolt, mit szólnak majd az emberek, ha megpillantják őt meztelenül a képen.

Melyik szerelmi történetet találja a legszebbnek?

a) Paula úgy dorombolt, akár egy macska, miközben Leo lágyan simogatta a tarkóját. Nem szabad elveszíteni a fejem, gondolta Paula, mégis átadta magát a simogatásnak.

b) Katy felállt az asztaltól, indulni készült. Hirtelen felpattant az ajtó, Jim állt ott. Mi lenne, ha az ajánlatot még egyszer megtárgyalnánk egy finom vacsora mellett, kérdezte. Jó ötlet, mondta Katy, de nem volt benne biztos, hogy üzleti ügyekről lesz szó.

c) Timi végigsimított a haján. Tudja, hogy Károly minden mozdulatát figyeli. Boszorkány, mormolja a férfi. Ezért égetlek el a csókjaimmal, nevet rá Timi. A következő pillanatban heves ölelésben forrnak össze.

d) Iris egy fűszálat tart az ajkai között, a kék eget bámulja. Milyen békés odafenn! Mellette a hosszú úttól kimerülten hever Fred. Gyöngéden végigsimítja a halántékát, és az arcába tekint. Hirtelen fiatalnak és ártatlannak látja őt.

Gondoljon vissza élete legszenvedélyesebb pillanatára. Mire emlékszik?

a) Az volt az érzésem, hogy minden pórusommal magamba szívtam az élményt.

b) Kipihent és teljesen összeszedett voltam.

c) Olyan volt, mint egy bódulat.

d) Csodálatosan éreztem magam, de attól féltem, hogy túlságosan elmerülök az élményben.

Értékelés: Számolja össze, hány a, b, c, d válasza van, s amelyből a legtöbb, annak megfelelően keresse ki a típusát.

a) típus = erotikus szenvedély

A szenvedély már ott ringott a bölcsőjében. De nemcsak az érzéki élvezetek vonzzák. A legszívesebben gátlástalanul habzsolná a luxust és a romantikát. Pezsgőt kortyolgatni egy előkelő vendéglőben, gyertyafénynél elnyújtózni egy selyemlepedőn, finom kezek simogatását élvezni... Aki rájön a gyengéjére, annak könnyű dolga van Önnel. Ha ritkában esne kísértésbe, hamarabb megkapná azt, amit kíván: az élvezetet – megbánás nélkül.

b) típus = mélyhűtött szenvedély

Megvan a képessége a szenvedélyre, de csak ritkán éli ki igazán a vágyait. Talán túl kevés időt szán a szerelemre? Vagy hűvös fejjel hatástalanítja az ösztöneit? A következmény: erotikus energiáit ún. hasznos és kevésbé kockázatos csatornákon vezeti le. Az élet minden területén azt akarja bizonyítani, hogy Ön bűn és hiba nélküli. Eljátssza a szuperszülőt, vagy a karrier csúcsát ostromolja. Ne vigye túlzásba! Energiái egy részét hagyja meg a valódi élvezetek számára.

c) típus = drámai szenvedély

Ön számára a szenvedély minden vagy semmi. Éppolyan gyakran lebeg a hetedik mennyországban, mint amilyen gyakran huppan le a földre. Mindent feladni egy szerelemért, követni a világ végére – az Ön szemében ez az igazi. Kockáztatni egy jó munkalehetőséget, és inkább világ körüli útra indulni. Ez az igazi kaland. Aztán jön a kiábrándulás. Feldereng, hogy a boldogság talán mégis odahaza várja. De ha a szenvedély a hatalmába keríti (legyen az eszme vagy szerelem), minden figyelmeztetés hiábavaló.

d) típus = elfojtott szenvedély

Imádja a drámai féltékenységi jeleneteket – a moziban meg a regényekben. A való életben kitér a szenvedélyek elől. A gondolatától is megretten annak, hogy átadja magát az élvezeteknek. „Bűnös” gondolatait igyekszik elfojtani, vagy végigpergetni maga előtt pórul járt ismerőseinek történetét. Önfegyelemre nevelték. Mégis arról álmodozik titokban, hogy beleveti magát a „vad” életbe. Mi lenne, ha apró lépésekben ugyan, de kipróbálná álmait? Legyen egy kicsit könnyelműbb. Ha egyszer hatalmába keríti a szenvedély, tapasztalni fogja, hogy nem kell feltétlenül elégnie a lángokban. (k)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?