Kultúra

Az Art Film Fest díjazottjai

Kassa | Mundruczó Kornél Aranykamera díjat vehetett át a 27. Art Film Fest kassai Kunsthalléban megtartott gálaestjén. A legjobb játékfilmnek járó Kék Angyal díjat a Monos című produkciónak ítélte a nemzetközi zsűri.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. június 24. 15:00

Mundruczó Kornél az Aranykamera díjjal, melyet olyan alkotóknak ítélnek oda minden évben, akik jelentőset alkottak a filmművészetben (TASR-felvétel)

A Színészmisszió díjat ketten kapták: Roman Luknár szlovák és Jiří Lábus cseh színész.  Milan Lasica, a fesztivál elnökének díját Štefan Kvietik vehette át. 

A játékfilmek versenyében 12 alkotás közül választotta ki a szakmai zsűri – melynek Bandor Éva Jászai Mari-díjas színésznőnk is tagja volt – a Kék Angyalra érdemes alkotásokat, illetve alkotókat. Alejandro Landes rendező Monos című, Kék Angyal díjas filmje kolumbiai, argentin, holland, német, svéd és uruguayi összefogással készült. A háborús film és a triler elemeit ötvöző mozi egy dzsungelben játszódik, és egy tinédzserekből álló félkatonai szervezet tagjainak belső világát elemzi. A legjobb rendező Jonah Hill amerikai színész lett első rendezésével, a Mid90s című filmmel, amely a múlt század kilencvenes éveiben játszódik, és egy Los Angeles-i deszkás punk bandához csapódó 13 éves fiúról szól.

A legjobb női alakításért Patrycja Planik osztrák színésznő kapott Kék Angyalt, a legjobb színész díját pedig az orosz Alekszej Agronovics vehette át Mikhail Idov Humorista című filmjében nyújtott alakításáért. 

A rövidfilmek versenyében a Leugrom cigarettáért című francia animációs film kapott Kék Angyalt. Különdíjban részesült a Karácsonyi ajándék című román kisfilm. Ebben egy kisfiú Ceausescu halálát kérő, 1989. decemberében Jézuskának küldött levele okozza a galibát. (tébé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Visszatért Szepsibe a holokauszttúlélő

Magyarország–Spanyolország vb-elődöntő

Az alkalmazottak több mint harmada akar munkahelyet váltani, és jók az esélyeik

Tűzoltóakció a pozsonyi Lafranconi hídon, lezárták a D1-est

Egyre többen fizetnek kártyával az üzletekben

WWF: hétfőre elfogynak a Föld éves erőforrásai

Legfrissebb galériák
Olvasta már?