Amiért érdemes „kikapolcsolódni”

Július végén tíz napra ismét felpezsdült az élet egy Bala-ton-felvidéki kis településen, Kapolcson, mely két szomszé-dos faluval, Vigántpetenddel és Taliándörögddel karöltve immár 27.

Július végén tíz napra ismét felpezsdült az élet egy Bala-ton-felvidéki kis településen, Kapolcson, mely két szomszé-dos faluval, Vigántpetenddel és Taliándörögddel karöltve immár 27. alkalommal adott otthont Magyarország leg-nagyobb összművészeti fesztiváljának, a Művészetek Völgyének.

A színház-, film-, irodalom-, zene-, család- és kutyabarát fesztivál évről évre népszerűbb, a látogatók száma idén 60 százalékkal nőtt a tavalyihoz képest. A szervezők máris bejelentették a jövő évi, 28. Művészetek Völgye időpontját (július 20–29.), augusztus 1-jével pedig a jegyértékesítés is megkezdődött. Pontokba szedtük, mivel emelkedik ki a Völgy a nyári fesztiválok óriásira dagadt kínálatából, és miért érdemes 2018-ban is a „kikapolcsolódást” választani.

Sokszínű és interaktív

Ez az egyedüli fesztivál, ahol egy nap leforgása alatt jógázhatunk Harcsa Veronikával, verset faraghatunk Lackfi Jánossal, beszállhatunk egy jó kis improvizációs játékba a Momentán Társulattal, majd miután meghallgattunk egy komolyzenei koncertet a kapolcsi katolikus templomban, rövid séta után a vigántpetendi cirkuszi sátorban ámulhatunk a gravitációra fittyet hányó artisták kecses mozdulatain és hajmeresztő mutatványain. Este aztán beülhetünk egy színdarabra a taliándörögdi színpadok egyikéhez, esetleg egy dzsesszkoncertre a Harcsa Veronika Udvarba, lombok és lámpafüzérek alatt kortyolgatva a legjobb balatoni borokat, hogy aztán a nagyszínpadhoz vonulva ugráljuk ki magunkból a bevitt alkoholmennyiséget az aznapi sztárzenekar buliján. És akinek még ez sem lenne elég, éjszaka is bőséges kínálatból válogathat: van „kivilágos kivirradatig” tartó táncház, „önismereti diszkó”, hajnalba nyúló koncertek a taliándörögdi Eleven Kertben és temérdek DJ.

Autentikus

A Művészetek Völgye sajátos arculatát az olykor évszázados múltra visszatekintő falusi házak udvaraiban berendezett rendezvényhelyszínek adják. Érdemes egy délutánt szánni arra, hogy letérve a legkülönfélébb portékákat kínáló árusok által szegélyezett, mindig nyüzsgő főútvonalról, bebarangoljuk Kapolcs félreeső utcácskáit, és felfedezzük az apróbb zugokat, az eldugottabb udvarokat is. Egy mesebeli manóvilág, egy pajtában berendezett, hangulatos népművészeti kiállítás és még ezer más csoda lehet a jutalmunk.

Családias

Temérdek gyermekprogram – báb- előadások, kézműves foglalkozások, társasjátékok, meseolvasás, gyerekkoncertek – egészítik ki a fesztivál gazdag programkínálatát. Hatéves korig ezek ingyenesen látogathatók, a szülők, nagyobb testvérek pedig kedvezményes, csak a gyermekprogramokra érvényes belépőt válthatnak.

A fesztivál nemcsak családbarát, családias légkörű is, amihez hozzátartozik például, hogy bárki kötetlenül elbeszélgethet az udvarok gazdáival két előadás között, vagy hogy rossz idő esetén a szervezők vízhatlan poncsókat osztanak az ázó-fázó völgylakóknak, vagy éppen pálinkával, teával kínálják őket.

Spontán, izgalmas

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?