A kéz is fontos, nem csak az arc

Mi nők nagyon jól tudjuk, mennyire fontos az első benyomás. Ha fiatalok vagyunk, ha korosabbak. Épp ezért ügyelünk magunkra, bőrünkre. Mert egy ápolt nő megjelenése magában hordozza a sikert.

Mi nők nagyon jól tudjuk, mennyire fontos az első benyomás. Ha fiatalok vagyunk, ha korosabbak. Épp ezért ügyelünk magunkra, bőrünkre. Mert egy ápolt nő megjelenése magában hordozza a sikert. A biztos fellépés pedig jó közérzetet biztosít, ettől pozitív lesz a gondolkodásunk, s manapság, amikor nap mint nap újabb és újabb kihívásoknak kell megfelelnünk, nagy szükségünk van erre. Nemcsak arcunk bőrére kell ügyelnünk, kezünk is fontos. Hiszen állandóan használjuk, ezért legelőször itt tűnnek fel, és a legnehezebben itt palástolhatók az öregedés első jelei. Ha nehéz kétkezi munkát végzünk, nagyon fontos, hogy körültekintően védjük. Hidratáljuk bőségesen kézkrémmel, lehetőleg minden egyes kézmosás után. Még borús napokon is kenjünk a kéz bőrébe fényvédő faktorú krémet – egyik-másik kézápoló tartalmaz UV-szűrőt. Ügyeljünk arra, hogy a tisztítószerek ne érjenek kezünkhöz, a házimunkához vagy kertészkedéshez húzzunk kesztyűt. A rendszeres masszázs és a kéz tornáztatása ruganyossá, mozgékonnyá teszi az ujjakat. Legyen körmünk is szép formájú, egyszerű és ápolt – ismételte az általános tudnivalókat dr. Alexandra Novotná bőrgyógyász.

A táplálkozás és a nedvesség szerepe a köröm növekedésében

Az erős, egészséges körömhöz elengedhetetlen az egészséges táplálkozás. A keratin sok ként, szelént és valamivel kevesebb kalciumot, káliumot, valamint nyomelemeket tartalmaz. A vas- és a cinkhiány hatására a köröm töredezni kezd, ugyanilyen hatású a kéntartalmú aminosavak, a C-, valamint a B1-vitamin hiánya. A dohányosok körmében minden életfontos ásványi anyag kisebb menynyiségben van jelen, mint a nem dohányzókéban, valószínűleg azért, mert a dohányzás akadályozza a keringést. A köröm nedvességtartalma alapvető fontosságú a köröm épségéhez: 12 százaléknál kisebb nedvességtartalom mellett a köröm lepattogzik, beszakad vagy töredezni kezd – tudatta Edita Bačová manikűrös, aki hangsúlyozta azt is: a tisztítószerek eltávolítják a bőr és a köröm védelmező zsírrétegét, így képtelenné válnak saját nedvességtartalmuk megőrzésére. Ez különösen télen veszedelmes, amikor a központi fűtéses szobalevegő és a kinti fagyos levegő páratartalma vészesen alacsony. A kéz és a köröm rendszeres krémezése pótolja az elvesztett nedvességet.

Gondoljunk tehát arra, hogy kezünk is árulkodik rólunk, ezért esténként ne feledkezzünk meg ápolásáról. Ha óvhatnánk széltől, naptól, fagytól, savtól, lúgtól és mindenféle egyéb vegyi és környezeti hatástól, a megerőltető munkától, akkor a kézápolásról felesleges volna beszélni. Ám a kéz gyakran jobban árulkodik az életkorról, mint az arc. A naponta többszöri kézmosás is elég ahhoz, hogy kezünk megduzzadjon, s a bőr zsír- és víztartalma jelentősen csökkenjen. Az ápolásra szoruló kéznek különleges krémeket kínál a kereskedelem. A választék bőséges, ám ennek ellenére további új termékek jelennek meg a hazai piacon. A kézkrémek zöme a bőr vízháztartásának javítására, egyensúlyának viszszaállítására törekszik. – Ám kezünk bőre többet igényel. A Dove Protective Care Hand Balmban jelen levő glicerin, a mandulaolaj, s azon belül az F-vitamin, illetve az antioxidáns szerepét betöltő E-vitamin és UV-szűrő a megfelelő nappali védelem záloga. A Dove Regenerating Care Hand Cream F-vitaminja a bőrsejtek éjszakai megújulását segíti, a többi adalék pedig a kézbőr felső rétegét óvja, teszi selymessé. És mert az éjszakai pihenés alatt eleve gyorsabb a sejtregeneráció, kezünk bőre reggelre megpuhul, meglágyul – magyarázta az új készítmény előnyeit dr. Alexandra Novotná bőrgyógyász.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?