Közélet
- Michal Šmrčok (Plus Jeden Deň)

ÚŠP: „elfuserálták” a Kuciak-gyilkosság első helyszínelését

TASR

2018. május 22. 08:17

Pozsony | A felügyelő ügyész szerint a Ján Kuciak meggyilkolása utáni első helyszínelésen voltak hiányosságok a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság nyomozójának munkájában. Erről Jana Tökölyová, a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) szóvivője hétfőn tájékoztatta a TASR-t.

„Mivel az érintett nyomozó már nem dolgozik az ügyön, az ügyész nem tehet további intézkedéseket vele kapcsolatban. Az ÚŠP jelenleg nem rendelkezik olyan információval, amely felkeltené a gyanút, hogy információk szivárogtak ki a rendőrségi tisztségviselők felé. Amennyiben a felügyelő ügyész megtudná, hogy a nyomozati iratokban álló információk erre jogosulatlan személyek tudomására jutottak, akkor azonnali lépéseket tenne az ügyben” – tette hozzá az ÚŠP szóvivője.

A meggyilkolt újságíró és jegyese, Martina Kušnírová szüleinek megmutatták a nyomozati iratok egy részét. Ezt Daniel Lipšic, a Kuciak család ügyvédje közölte a Markíza és a Joj televízióval. Szerinte az első helyszínelést „elfuserálták”. Ezt az alapján az anyag alapján állítja, amelyet a meggyilkolt pár családjai számára elérhetővé tettek.

2018. május 16. 14:19

Vizsgálják a Ján Kuciak mobilján található adatokat
Önnek ajánljuk