Közélet

SZMÍT: Hodossy nem követett el etikai vétséget

Pozsony | A Szlovákiai Magyar Írók Társaságának (SZMÍT) etikai bizottsága úgy döntött, a szervezet elnöke, Hodossy Gyula nem követett el etikai vétséget, amikor együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a magyar kormány irodalmi erőközpontjával.
Czímer Gábor

2019. június 13. 09:32

SZMÍT

Lapunkat erről Hajtman Béla, az etikai bizottság tagja tájékoztatta. „A választmánynak nincs arra felhatalmazása, hogy az elnököt valaminek az aláírására, vagy éppen alá nem írására kötelezze” – mondta Hajtman, és hozzátette, a kérdéses dokumentum, amely a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és a SZMÍT együttműködéséről szól, csak egy keretmegállapodás.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az SZMÍT választmányának tiltakozása ellenére, a szervezet elnöke, Hodossy együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Demeter Szilárd irányította PIM-mel. Az írók attól tartanak, hogy ezáltal a magyar kormány ideológiai befolyása alá vonja a szlovákiai magyar irodalmat. Hodossy szerint ettől nem kell tartani.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Hisz a kacsában úgysincs liszt!

Debrecenbe jöhet az AS Roma

Három oroszt és egy ukránt gyanúsítanak a maláj utasszállító lelövésével

Bíróság elé kell állnia Nicolas Sarkozy volt francia államfőnek

Két kamasz fiú brutálisan megkínzott és meggyilkolt egy 14 éves lányt

Ha újraválasztanak, megtaláljuk a rák ellenszerét - ígéri Trump

Legfrissebb galériák
Olvasta már?