Közélet

Radičová: Vannak, akik az európai értékekkel szemben állnak

Az Európai Parlament pozsonyi kirendeltségén zajlik az EP-választásnak az uniós intézmények által szervezett eredményvárója. Az esemény vendégei közt van Iveta Radičová, korábbi kormányfő is.
Czímer Gábor

2019. május 26. 22:07

Iveta Radičová - Felvétel: Matej Kalina/Plus Jeden Deň

Iveta Radičová, korábbi kormányfő, aki jelenleg a pozsonyi Páneurópai Főiskola Kommunikáció- és Médiatudományi Karának dékánja, az EP-választások előtti kampányról elmondta, az alapvető értékek relativizációjának korát éljük.

Bírálta, hogy egyes hazai és külföldi politikusok szembe helyezkednek Brüsszellel. Radičová szerint ez egyben azt is jelenti, hogy a béke és a prosperitás alapvető uniós értékekkel is szembe helyezkednek.

A korábbi kormányfő kiemelte, a polgárok a frusztráció miatt fordulnak a szélsőséges pártok felé. A frusztrációt szerinte a lehetőségek szélesítésével, az európai munkaerőpiac reformjával lehet leküzdeni. Radičová szerint az unióban továbbra is jelentős problémát jelent a szegény régiók kialakulása, amit a helyi kis és középvállalkozások szisztematikus támogatásával lehet ellensúlyozni.

A korábbi miniszterelnök bírálta, hogy a szlovákiai EP-választások eredményei még a hivatalos eredményhirdetés előtt kiszivárogtak.

Az eredményváró vendégei közt volt Oľga Gyárfášova a pozsonyi Comenius Egyetem Európai Tanulmányok és Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének igazgatója és Zuzana Gabrišová, Euractiv portál munkatársa is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Koleszterin, a csendes gyilkos

Tablók viadala: tardoskeddi győzelem!

Matečná: A termékek 31 százalékánál tapasztaltak kettős minőséget

Átfogó parkolási politika helyett egyelőre két parkoló lehet fizetős

Renault Kadjar: a francia elegancia

Zdeno Chára lett az év hokisa

Legfrissebb galériák
Olvasta már?