Közélet

Lehet tippelni a választásra, a szorzók az eredményt is sejtetik

Pozsony | A fogadóirodáknál most is lehet tippelni a parlamenti választás eredményeire, és a szorzók alapján a pártok támogatottságára is lehet következtetni.
Czímer Gábor

2020. február 26. 18:45

A szorzók a következő napokban még változhatnak ⋌(TASR-felvétel)
A szorzók a következő napokban még változhatnak. - TASR-felvétel

Tippelni lehet például arra, melyik párt nyeri a választást, ki alakíthat kormányt, mely pártokból állhat össze a kormánykoalíció, ki lesz a miniszterelnök, de arra is, melyik párt hányadikként jut a törvényhozásba. A Niké fogadóiroda 1,18-as szorzót kínál arra, hogy az OĽaNO nyeri a választást, és viszonylag magas, 4,15-es szorzót állapított meg arra, hogy nem az Igor Matovič vezette formáció lesz a győztes. A Smer választási győzelmére 4,2-es szorzót kínál, tehát a fogadóiroda az OĽaNO győzelmét tartja valószínűbbnek.

A Niké fogadóiroda szerint az OĽaNO választási győzelme a legvalószínűbb, annak pedig, hogy a Smer lesz a második helyezett, ugyancsak nagy esélyt adnak. Arra, hogy a voksolás során szerzett százalékok rangsorában a szélsőjobboldali ĽSNS-é lesz a harmadik hely az iroda 1,6-os szorzót kínál. Más pártoknál az erre vonatkozó szorzó rendre nagyobb. Arra például, hogy a harmadik helyre a PS/Spolu koalíció futna be, 2,15-ös szorzót állapítottak meg, amivel ezt az eredményt valószínűtlenebbnek tarják.

Ha arra akarunk fogadni, hogy egy adott párt a negyedik lesz, vagy annál jobb eredményt hoz, a bizonytalansági faktor már nagyobb. Ebben az esetben az ĽSNS 1,28-as, a PS/Spolu 1,42-es szorzót kapott. A két szubjektumot jelentősebb ugrással a Sme rodina követi 2,35-ös értékkel. A Niké irodánál arra már nem is lehet fogadni, hogy az ĽSNS a hatodik legjobb eredménnyel jutna a törvényhozásba, ami azt mutatja, hogy az iroda szerint az első öt helyezett között Marian Kotleba pártja biztosan ott lesz. A PS/Spolu esetében, igaz, nagyon kicsi, 1,02-es szorzó mellett, pedig még tippelhetünk arra, hogy a legrosszabb esetben hatodik pártként jutnak a parlamentbe.

A Híd nyolcadik vagy jobb helyezésére 3-as szorzót, az MKÖ ugyanilyen eredményére 3,55-ös szorzót kínálnak. Az iroda szerint annak nagyobb a valószínűsége, hogy a két párt a nyolcadik helynél is rosszabb eredményt produkál. Arra, hogy az SNS a nyolcadik vagy annál jobb helyre fut be, 3,75-ös szorzó mellett tippelhetünk. A Nikénél arra is fogadhatunk, hogy összesen mennyi párt jut a parlamentbe. Az iroda szerint annak van a legnagyobb valószínűsége, hogy hat- vagy hétpárti parlament alakul. Ugyancsak fogadhatunk arra is, hogy a Híd és az MKÖ közül melyik szerepel jobban a választáson. Ennek az iroda az egyik és a másik párt esetében is azonos valószínűséget tulajdonít.

A miniszterelnök személyére vonatkozó fogadási lehetőségek is érdekesek. 1,15-ös szorzót kínálnak azoknak, akik arra tippelnek, hogy Igor Matovič lesz a kormányfő, arra pedig, hogy bárki más, 4-es szorzó vonatkozik. A szorzók kismértékben még változhatnak, és az egyes fogadóirodák között is lehet különbség.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Igor Matovič

Húsvét alatt korlátozná a kormány az emberek mozgását

koronavírus rendőrség határ

Regisztrálniuk kell magukat a külföldről visszatérőknek

Felvidéki magyar pedagógus dí

A pedagógusszövetség idén is díjazta a legjobb pedagógusokat

Milan Krajniak

Krajniak: Hétfő déltől lehet kérvényezni az állami segítséget

megmondóember pletyka

Bárczi Zsófia: A megmondóember

koronavírus olaszország

Ismét emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma Olaszországban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.